Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Verstappen velt zijn oordeel over de nieuwe Red Bull-updates

Max Verstappen merkt verschil nu zijn Red Bull-bolide een aantal upgrades heeft gekregen. Het is volgens de Nederlander een stap in de goede richting in de strijd met Ferrari.

Verstappen Sprint Imola
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

Voor het Grand Prix-weekend van Emilia-Romagna heeft Red Bull een aantal upgrades meegenomen voor de RB18 van Max Verstappen. Vooral het gewicht van de bolide, die naar verluidt zo'n tien kilo te zwaar was, is aangepakt. RacingNews365 vroeg aan de Nederlander wat hij merkt van de lichtere bolide.

"Nou ja, ik vind het lastig om te zeggen. Vrijdag was een beetje een verstoorde dag, dan kan je het heel lastig vergelijken", legt Verstappen uit na de sprintrace in Imola. "Maar het is zeker niet slechter en de auto is zeker lichter." Het upgradepakket zorgt naar verluidt voor een gewichtsbesparing van bijna vier kilo.

Verstappen: 'Beter gevoel na upgrades RB18'

Verstappen is blij met de upgrades, maar legt uit dat er nog genoeg valt te winnen in de nabije toekomst. "Ik heb een iets beter gevoel in de auto, dat wel ja, maar het is nog steeds heel nieuw en je ziet dat de banden nog heel gevoelig zijn." De RB18 is niet de makkelijkste bolide als het gaat om het vinden van de juiste window en het voorkomen van teveel slijtage, zoals in Australië het geval was.

Tijdens de sprintrace waren het echter de banden van Leclerc die sneller versleten waren. Of dat ook op zondag tijdens de GP van Emilia-Romagna het geval is, is nog maar de vraag. "Ik heb wel het gevoel dat voordat de banden eraan gaan, Ferrari echt wel snel is. Ik weet alleen niet hoe dat zondag gaat zijn met de andere compounds. Dat is nog even afwachten."

Formule 1 GP Emilia-Romagna 2022 RN365 Nieuwsdossier

4 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull