Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen velt zijn oordeel over de nieuwe Red Bull-updates

Max Verstappen merkt verschil nu zijn Red Bull-bolide een aantal upgrades heeft gekregen. Het is volgens de Nederlander een stap in de goede richting in de strijd met Ferrari.

Voor het Grand Prix-weekend van Emilia-Romagna heeft Red Bull een aantal upgrades meegenomen voor de RB18 van Max Verstappen. Vooral het gewicht van de bolide, die naar verluidt zo'n tien kilo te zwaar was, is aangepakt. RacingNews365 vroeg aan de Nederlander wat hij merkt van de lichtere bolide. "Nou ja, ik vind het lastig om te zeggen. Vrijdag was een beetje een verstoorde dag, dan kan je het heel lastig vergelijken", legt Verstappen uit na de sprintrace in Imola. "Maar het is zeker niet slechter en de auto is zeker lichter." Het upgradepakket zorgt naar verluidt voor een gewichtsbesparing van bijna vier kilo.

Verstappen: 'Beter gevoel na upgrades RB18'

Verstappen is blij met de upgrades, maar legt uit dat er nog genoeg valt te winnen in de nabije toekomst. "Ik heb een iets beter gevoel in de auto, dat wel ja, maar het is nog steeds heel nieuw en je ziet dat de banden nog heel gevoelig zijn." De RB18 is niet de makkelijkste bolide als het gaat om het vinden van de juiste window en het voorkomen van teveel slijtage, zoals in Australië het geval was. Tijdens de sprintrace waren het echter de banden van Leclerc die sneller versleten waren. Of dat ook op zondag tijdens de GP van Emilia-Romagna het geval is, is nog maar de vraag. "Ik heb wel het gevoel dat voordat de banden eraan gaan, Ferrari echt wel snel is. Ik weet alleen niet hoe dat zondag gaat zijn met de andere compounds. Dat is nog even afwachten."

Viaplay
x
Max "Wolff zei tegen Verstappen: 'Neem Marko mee naar Mercedes'"