Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen koestert een vurige wens voor 'goede vriend' Alonso

Max Verstappen hoopt dat Fernando Alonso binnenkort weer aan de voorkant van de grid rijdt. Dit heeft hij volgens de Red Bull-coureur namelijk zonder twijfel verdiend.

De afgelopen Formule 1-jaren waren niet altijd even makkelijk voor Fernando Alonso. Na wat jaren in het middenveld voor McLaren stopte de tweevoudig wereldkampioen met het racen in de koningsklasse, maar twee jaar later maakte hij zijn comeback bij Alpine (voorheen Renault, red.). Hier reed hij het grootste deel van het seizoen in het middenveld, al stond hij in Qatar wel op het podium. Max Verstappen hoopt dat Alonso hier vaker komt te staan, zo legt de Nederlander uit in een interview met CarNext . "Ik hoop hem weer vooraan het veld te zien. Hij verdient het echt, want het is een tweevoudig wereldkampioen." De Spanjaard ondertekende in augustus 2021 een contractverlenging van een jaar tot en met 2022.

Verstappen en Alonso erg goede vrienden

Na de Grand Prix van Hongarije zat Alonso half te grappen over hoe hij Verstappen heeft geholpen in het kampioenschap door Lewis Hamilton ronden lang achter zich te houden. Hiermee hielp hij Esteban Ocon naar de overwinning, maar ook Verstappen had hier profijt van in de strijd om de wereldtitel. "Op het moment zijn Fernando en ik erg goede vrienden", aldus Verstappen, die vroeger naar de Spanjaard opkeek. "Toen ik nog aan karten deed, hield ik van zijn rijstijl. Hij heeft ook de 'never give up'-mentaliteit en is een echte vechter. Helaas heeft hij dat de laatste jaren niet kunnen laten zien, want hij heeft de auto er niet voor." Ondanks dat de 40-jarige coureur in 2021 vaak genoegen moest nemen met een plek in de middenmoot, veranderde er weinig aan zijn motivatie. "Ik mag zijn houding wel", geeft Verstappen toe. "Hij is echt on fire en heeft de motivatie om op zijn leeftijd nog steeds mee te doen in de F1 en er nog langere tijd actief te zijn. Hij wil altijd winnen, dat is erg mooi om te zien."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi