Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen komt net niet aan record Hamilton; of toch wel?

Met het uitvallen van Max Verstappen in de Grand Prix van Australië is de drievoudig wereldkampioen niet alleen de kans om zijn record van tien overwinningen op rij te evenaren misgelopen, hij was ook hard op weg om een ander record verder aan te scherpen ten koste van Lewis Hamilton. Maar dat was de Nederlander dus niet gegeven.

Verstappen Australia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Max Verstappen is op dit moment de dominante factor in de Formule 1, daar waar Lewis Hamilton dat in de jaren daarvoor was. Beiden zetten hun dominantie om in een aantal wereldtitels, waar het erop lijkt dat de Nederlander daar dit jaar een vierde aan gaat toevoegen. Ook scherpten ze allebei een aantal records aan. Zo pakte Verstappen vorig jaar nog tien overwinningen op rij, iets wat nog nooit was vertoond in de koningsklasse van de autosport. Sebastian Vettel kwam in 2013 tot negen overwinningen op rij tussen de Grands Prix van België en Brazilië.

Maar de Nederlander was ondertussen ook bezig met een ander indrukwekkend record. Waar hij in het begin van zijn carrière nogal eens uitviel, zeker in de tijd van de Renault-motoren bij Red Bull, gebeurt dat tegenwoordig nog maar zelden. Zijn laatste uitvalbeurt sinds die van zondag was zelfs 43 races geleden, toevalligerwijs twee jaar geleden in Australië. Toen was een brandstoflek de reden dat hij met zijn RB18 uitviel, nu had hij remproblemen met zijn RB20.

48 races op rij in de punten

Verstappen wist namelijk niet alleen 43 races achter elkaar niet uit te vallen, maar hij wist in die 43 races ook punten te pakken. Die reeks liep van de Grand Prix van Emilia-Romagna in 2022 tot de race in Djedda van twee weken geleden. De drievoudig wereldkampioen was hard op weg om het record van Lewis Hamilton te breken, die 48 races op rij in de punten finishte tussen de Grand Prix van Groot-Brittannië van 2018 en die van Bahrein in 2020. De race daarna moest de zevenvoudig wereldkampioen missen door een coronabesmetting.

De Nederlander viel dus bijna twee jaar lang niet uit en belandde dus ook niet buiten de punten. Er waren sowieso maar vier races in de periode van 43 races dat Verstappen niet op het podium eindigde. Dat was het geval bij de Grands Prix van Groot-Brittannië, Singapore en Brazilië in 2022 en ook tijdens de race in Singapore in 2023 stond hij niet op het podium.

Toch heeft Verstappen wel een record van Hamilton afgepakt. De Nederlander pakte in die 43 races meer punten dan de 39-jarige Brit, al moet daarbij worden opgemerkt dat daar ook de resultaten van de negen sprintraces bij zijn geteld. Verstappen kwam tot maar liefst 1.055 punten in een kleine twee jaar tijd, Hamilton pakte 1.008 punten in 48 races. Zal Verstappen weer tot zo'n reeks kunnen komen vanaf de Grand Prix van Japan of komt hij nooit meer in de buurt van dat record van Hamilton?

Ook interessant:

Kunnen we van een enerverende GP van Australië spreken? Qua spanning misschien niet, maar er gebeurde genoeg. Red Bull blijkt niet onfeilbaar en dat is iets waar de concurrentie maar wat graag gebruik van wil maken.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'