© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

"Verstappen kruipt in je hoofd, net als Senna"

24 okt. 2018 13:00 Jan van der Burgt 6 reacties
Max Verstappen heeft het voor elkaar gekregen dat de concurrentie wel twee keer nadenkt voordat ze een aanval waagt op Max Verstappen. Het is het soort 'verdedigingsmechanisme' waar volgens Martin Brundle Ayrton Senna in het verleden ook dankbaar gebruik van maakte.

In navolging van Jan Lammers in gesprek met Racingnews365 is het ex-Formule 1-coureur en Sky F1-analist Martin Brundle die een directe vergelijking maakt tussen Max Verstappen en de legendarische Ayrton Senna. Volgens Brundle heeft Verstappen het voor elkaar gekregen in de hoofden van zijn concurrentie te kruipen, net zoals Senna dat vroeger deed.

"Directe duels tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton kun je nooit genoeg hebben", zo blikt Brundle terug op de Grand Prix van de Verenigde Staten. "In dit geval trok Max Verstappen aan het langste eind door zijn auto slim te positioneren, in plaats van dat hij op het laatste moment van lijn veranderde, zoals hij dat vroeger wel eens deed", aldus Brundle.

"Daar komt bij dat hij iets voor elkaar gekregen heeft wat Ayrton Senna in het verleden ook voor elkaar kreeg. Hij is in de hoofden van zijn concurrenten gekropen. Die weten inmiddels dat ze Verstappen met enige voorzichtigheid moeten benaderen."

"Lewis Hamilton kwam er zelfs rond voor uit dat hij 'teveel' ruimte gaf aan de Red Bull-coureur, wat in mijn ogen alleen maar die sterke positie van Verstappen bewijst."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen