Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

"Verstappen kruipt in je hoofd, net als Senna"

Max Verstappen heeft het voor elkaar gekregen dat de concurrentie wel twee keer nadenkt voordat ze een aanval waagt op Max Verstappen. Het is het soort 'verdedigingsmechanisme' waar volgens Martin Brundle Ayrton Senna in het verleden ook dankbaar gebruik van maakte.

In navolging van Jan Lammers in gesprek met Racingnews365 is het ex-Formule 1-coureur en Sky F1-analist Martin Brundle die een directe vergelijking maakt tussen Max Verstappen en de legendarische Ayrton Senna. Volgens Brundle heeft Verstappen het voor elkaar gekregen in de hoofden van zijn concurrentie te kruipen, net zoals Senna dat vroeger deed.

"Directe duels tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton kun je nooit genoeg hebben", zo blikt Brundle terug op de Grand Prix van de Verenigde Staten. "In dit geval trok Max Verstappen aan het langste eind door zijn auto slim te positioneren, in plaats van dat hij op het laatste moment van lijn veranderde, zoals hij dat vroeger wel eens deed", aldus Brundle. "Daar komt bij dat hij iets voor elkaar gekregen heeft wat Ayrton Senna in het verleden ook voor elkaar kreeg. Hij is in de hoofden van zijn concurrenten gekropen. Die weten inmiddels dat ze Verstappen met enige voorzichtigheid moeten benaderen." "Lewis Hamilton kwam er zelfs rond voor uit dat hij 'teveel' ruimte gaf aan de Red Bull-coureur, wat in mijn ogen alleen maar die sterke positie van Verstappen bewijst."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"