Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Max Verstappen

Verstappen laconiek na titelwinst: "Had al eerder kampioen kunnen worden"

Vrijdagavond wist Max Verstappen de titel van het eerste seizoen Real Racers Never Quit te winnen, een prestatie waar hij logischerwijs wel tevreden mee was.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images / Red Bull Content Pool

Het werd Max Verstappen echter nog wel even bemoeilijkt tijdens de eerste van twee vrijdagse races. Zijn enige overgebleven rivaal in de strijd om het kampioenschap, Kelvin van der Linde, tikte hem namelijk van de baan tijdens de eerste race, waarna de Nederlander slechts zesde werd en racewinnaar Van der Linde in zag lopen in het kampioenschap.

“Wat een idioot!”, riep Verstappen live op zijn stream direct na het incident. Het klonk verdacht veel als de boardradio van de Red Bull-coureur nadat Esteban Ocon hem tijdens de Grand Prix van Brazilië in 2018 van de baan kegelde.

“Hij dook, dus een touché was niet te voorkomen, maar het is wat het is”, zo klonk hij na afloop toen hij wat was afgekoeld. Slechts enkele bochten na de touché maakte Verstappen bij het ingaan van de hairpin van het virtuele Suzuka circuit ook nog eens een individuele fout, waardoor hij nog meer achterstand opliep en verder terugzakte naar plaats negen. De Nederlander gaf na de race tekst en uitleg.

“Die bocht is in elke auto erg lastig, ik raakte de achterkant even kwijt bij het ingaan, maar ik zag dat ook Nicky Catsburg en Kelvin van der Linde daar ook last van hebben. Het was wat ongelukkig, maar ja, zoveel terrein verloor ik er niet door, een positie of twee à drie.”

Nadat de Nederlander officieel de eerste Real Racers Never Quit-titel naar zich had toegetrokken, was hij logischerwijs wel in zijn nopjes met het behaalde resultaat. De Nederlander wist zes van de twaalf races te winnen en finishte op een straatlengte afstand als eerste in het kampioenschap en nam de felicitaties maar al te graag in ontvangst.

“Dankjewel, dankjewel. Ik had de eerste race vandaag kunnen winnen, maar het is wat het is. Het ging er deze vrijdagavond vooral om dat ik wat punten sprokkelde om zo het kampioenschap in de wacht te slepen. Die had ik namelijk nog nodig nadat woensdag mijn computer crashte tijdens de tweede race van die avond op Interlagos. Anders had ik het kampioenschap al eerder gewonnen. Het was in ieder geval good fun!

“Dit was de eerste keer dat ik met deze LMP2-auto’s reed, dus dat was een hele nieuwe beleving. Het was ook een hele leuke baan om op te rijden, natuurlijk, Suzuka, al was het wel wat lastig om je voorligger te volgen, maar als het puur aankomt op rijden, dan is dit wel een van de beste circuits ter wereld.”

4 reacties