Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen legt uit waarom hij minder agressief racet tegen Leclerc dan tegen Hamilton

Dit seizoen zagen we tot nu toe twee prachtige gevechten tussen Max Verstappen en Charles Leclerc, waarbij de twee veel respect voor elkaar toonden. Vorig jaar was dat niet altijd zo toen de strijd tussen de Red Bull-coureur en Lewis Hamilton ging. Max weet wel waarom.

Verstappen Leclerc Bahrain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

Max Verstappen lijkt dit jaar, als zijn auto heel blijft, de strijd aan te kunnen gaan met Charles Leclerc. Het is weer anders dan vorig jaar, toen Lewis Hamilton de tegenstander was van de Red Bull-coureur. Toen ging het er soms spectaculair aan toe, maar dit jaar zien we vooralsnog louter respect tussen Verstappen en Leclerc.

Verstappen wordt door het Italiaanse Gazzetto dello Sport gevraagd of het inderdaad anders is om met Leclerc te vechten. Ja, antwoordt Verstappen, maar volgens hem is dat logisch. "Elke coureur is namelijk anders", legt hij uit. "De manier waarop iemand aanvalt of verdedigt, is anders. Daarom moet je altijd op een unieke manier het gevecht aangaan."

Conflict Red Bull - Mercedes

Vorig jaar ging het regelmatig fout tussen Verstappen en Hamilton, terwijl hun teambazen elkaar naast de baan ook regelmatig verfoeiden. Daar zit juist het verschil met dit jaar, erkent Max. Naast de baan gaan Red Bull en Ferrari ook respectvol met elkaar om, vertelt Verstappen als hij wordt gevraagd of hij in 2021 agressiever was.

"In het gevecht tussen mij en Hamilton speelde het conflict tussen Red Bull en Mercedes, naast alle gebeurtenissen die zich op het asfalt voordeden, ook een belangrijke rol. Dat zorgde ook voor de confrontatie op de baan", aldus de Nederlander, die zegt nooit bang te zijn geweest voor nieuwe crashes met Lewis.

"Nee. Dingen werken niet als je angst hebt. Ik heb nooit gedacht aan het risico om pijn te lijden. Ik was alleen geconcentreerd op het winnen. Ik wist goed wat ik moest doen en had geen hulp nodig van anderen. De ervaring die ik de vorige jaren had opgedaan, zorgde ervoor dat de beste Max naar boven kwam", zo sluit de wereldkampioen af.

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull moeten vanaf nu all-in gaan

In de nieuwste RacingNews365-podcast blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk uitgebreid vooruit op de Grand Prix van Emilia-Romagna.

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Emilia-Romagna 2022 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking Verborgen plaagstoot Mercedes richting Perez: "Weinig verschil tussen P2 en P10"