Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Saoedi-Arabië 2022

Verstappen maakt indruk in eerste training GP Saoedi-Arabië

Charles Leclerc heeft de snelste tijd genoteerd in de eerste vrije training voor de Grand Prix van Saoedi-Arabië. Hij bleef Max Verstappen nipt voor, maar Verstappen reed zijn snelste tijd al vroeg in de sessie op de harde band.

Verstappen Jeddah
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Red Bull-fans hoeven niet lang te wachten op het moment waarop beide Red Bulls bovenaan staan. Op de harde banden is het met name Max Verstappen die direct hard gaat, door onder andere teamgenoot Sergio Perez (hard) en Lewis Hamilton (zacht) op meer dan een seconde te rijden. Echter, het is een circuit waar weinig wordt gereden en naarmate de baan schoner wordt, gaat iedereen ook aanzienlijk harder.

Dat voorkomt niet dat Max Verstappen nog altijd op P1 staat als na een kleine twintig minuten de rode vlag wordt uitgehangen. Het rembordje van 50 meter is naar beneden gevallen en door Lando Norris aan flarden gereden. De top vier bestaat op dat moment uit vier Honda-motoren met de beide AlphaTauri's (softs) die zich in de top drie melden, pal voor Sergio Perez.

Het duurt even voordat we de Ferrari's in de bovenste regionen zien, maar na een halfuur is het Charles Leclerc die zich op de harde band op P3 meldt, een kleine zes tienden achter Verstappen. Bij één van de Ferrari-klantenteams zijn er ondertussen grote problemen. Kevin Magnussen kampt namens Haas F1 met een hydraulisch probleem en komt op twee ronden aan het begin na geen moment in actie.

Uitslag Eerste vrije training - Saoedi-Arabië

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Als Verstappen aanzet voor zijn eerste run gaat hij kortstondig van de baan. "Is er iets veranderd aan de richting en de snelheid van de wind? Het is heel lastig hier", meldt hij over de boordradio. Daarna gaat hij voor een tweede run op hetzelfde setje softs naar buiten, maar dat lijkt om een lange run te gaan.

In de top tien houden Verstappen en Leclerc op P1 en P3 als de laatsten stand met hun tijden op de harde banden. Als ook Leclerc op rode banden naar buiten gaat, nadert hij Verstappen eerst tot op drie tienden, om hem vervolgens af te troeven met een dikke tiende. Het is zoeken naar Mercedes. Lewis Hamilton eindigt de sessie op P9, terwijl George Russell niet verder komt dan de vijftiende tijd.

De verrassende nummer drie heet Valtteri Bottas, die zo opnieuw laat zien zich prima op zijn gemak te voelen in de nieuwe Alfa Romeo. Uiteindelijk bestaat de hele top tien uit coureurs die hun snelste tijd reden op de zachte banden, Max Verstappen uitgezonderd.

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull lopen nu al achter de feiten aan

Max Verstappen kende een dramatische seizoensstart, net als Red Bull. Hoe kon het zo fout gaan en wat kan het team nu doen? Viaplay-expert Tom Coronel, F1-kenner Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk bespreken het in de nieuwste RN365 Formule 1-podcast, die hieronder te beluisteren is.

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Saoedi-Arabië 2022 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'