Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Red Bull maakt terrein goed op Ferrari in de pitstraat terwijl Mercedes verder ploetert

Ten opzichte van een week eerder heeft Red Bull in Saoedi-Arabië meteen een mooie stap voorwaarts gezet in de pitstraat. Alhoewel het team nog niet de beste was, zagen de pitstops er deze week al aanzienlijk beter uit.

Verstappen Sainz Saudi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images
Tijdens de Grand Prix van Bahrein liet Red Bull nog een klein steekje vallen ten opzichte van Ferrari in de pitstraat, maar een week later liet het team van Max Verstappen en Sergio Perez zien dat ze het nog niet verleerd zijn.

De pitstops van de twee coureurs waren namelijk beiden (iets) sneller dan die van hun Ferrari-concurrenten. Verstappen kon na 2,6 seconden weg rijden en Perez zelfs al na 2,53 seconden. Alleen de twee McLaren-coureurs werden sneller dan Checo van vers rubber voorzien, met pitstops van respectievelijk 2,41 en 2,51 seconden.

Ferrari bleef tijdens de Grand Prix van Saoedi-Arabië overigens niet ver achter, met 2,62 en 2,7 seconden voor de pitstops van Charles Leclerc en Carlos Sainz. McLaren, Red Bull en Ferrari vormen op dit moment samen met Williams de top van het pitstopklassement.

Mercedes in middenmoot

Bij Mercedes heeft men de zwaardere banden nog niet helemaal onder controle zoals de andere topteams. Net als vorige week wist het team geen pitstop sneller dan drie seconden af te werken, waardoor het in het pitstopklassement tot de grijze middenmoot behoort. De pitstop van Lewis Hamilton kostte zelfs 3,94 seconden.

Overigens was Mercedes niet het enige team dat geen lekkere pitstops kende in Djedda. Aston Martin en Alpine kwamen ook niet onder de drie seconden, terwijl Alfa Romeo, AlphaTauri en Haas met pitstops van meer dan 4,5 seconden al helemaal door de ondergrens zakten.

De langste pitstop in Saoedi-Arabië was die van Guanyu Zhou, wiens team er een potje maakte toen hij een vijf seconden straf had maar de auto van de krik viel.

Pitstops in Saoedi-Arabië

Pos. Team Coureur Tijd
1. McLaren Ricciardo 2,41
2. McLaren Norris 2,51
3. Red Bull Perez 2,53
4. Williams Albon 2,55
5. Red Bull Verstappen 2,60
6. Ferrari Leclerc 2,62
7. Ferrari Sainz 2,70
8. Mercedes Russell 3,07
9. Alpine Alonso 3,31
10. Alpine Ocon 3,35
11. Aston Martin Hulkenberg 3,35
12. Mercedes Hamilton 3,94
13. Aston Martin Stroll 4,43
14. Alfa Romeo Bottas 4,66
15. Haas Magnussen 4,72
16. AlphaTauri Gasly 4,94
17. Alfa Romeo Bottas 5,22
18. Alfa Romeo Zhou 15,57

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Saoedi-Arabië 2022 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training