Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Saoedi-Arabië 2022

Leclerc klopt Verstappen en Perez in slotseconden derde training GP Saoedi-Arabië

Charles Leclerc heeft andermaal de snelste tijd gereden in Soaedi-Arabië. Max Verstappen klokte de tweede tijd in de derde vrije training voor de Grand Prix.

Verstappen Saudi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Contentpool

We kennen het na al die jaren inmiddels van Red Bull. In de derde vrije training wacht men zomaar een kwartier tot soms zelfs aan halfuur voordat men Max Verstappen en Sergio Perez naar buiten stuurt. Dat laat zich in Saoedi-Arabië deels verklaren door het feit dat de omstandigheden nu anders zullen zijn dan tijdens de nog resterende kwalificatie en de race. Dan immers is de zon al ondergegaan.

Zo zien we in dat eerste kwartier de beide Ferrari's bovenaan de tijdenlijst staan. Het overgrote merendeel van de coureurs begint op zachte banden, waaronder ook Charles Leclerc en Carlos Sainz.

Pas na 22 minuten rijdt Max Verstappen voor het eerst de baan op en ook hij doet dat op de zachte compound. Hij rijdt daarop de vijfde tijd, nadat hij wat wijd ging in de laatste bocht van het circuit. Op datzelfde moment rijdt Pierre Gasly zich er op P2 goed tussen en ook Tsunoda doet van zich spreken op P6. Vier Honda-motoren staan dan in de top zes.

Uitslag Derde vrije training - Saoedi-Arabië

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Spectaculair momentje voor Verstappen

Enkele ronden later slaat Verstappen wel succesvol toe op hetzelfde setje zachte banden. Hij duikt bijna vier tienden onder de tijd van Leclerc. Ongeveer op hetzelfde moment zien we Sergio Perez de muur aan de binnenkant van een snelle linker raken, waarna we hem een tijd lang niet meer op de baan zien.

Problemen dus voor Perez, maar een gloriemomentje voor Valtteri Bottas die de Alfa Romeo neerzet op P2, vóór de fabrieks-Ferrari's. Mercedes ondertussen blijft steken in het middenveld op ruim een seconde van Max Verstappen. Lewis Hamilton en George Russell 'strijden' daar met auto's van onder andere Alpine en de Alfa Romeo van Guanyu Zhou.

Als Verstappen op een nieuw setje zachte banden aanzet voor een onvervalste kwalificatierun gaat hij op hoge snelheid rechtdoor in één van de snelle chicanes. De auto komt daarbij volledig los van de grond. Perez, wiens auto is gecheckt, gaat op datzelfde moment snel en sluit op 0,065 seconde aan op P2.

Uiteindelijk zien we toch niet twee Red Bulls aan kop, want Leclerc knabbelt in de slotseconden 0,033 seconde van de toptijd van Verstappen af. Zo zien we één Ferrari aan kop, gevolgd door twee Red Bulls en de tweede Ferrari.

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2022

Wie wint de Grand Prix van Saoedi-Arabië 2022?

Speel mee en maak kans op een prachtige Max Verstappen drivers cap!

Speel mee

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Saoedi-Arabië 2022 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'