Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Rusland 2019

Verstappen met afstand snelste in tweede training GP Rusland

Max Verstappen heeft verrassend de snelste tijd genoteerd tijdens de tweede vrije training voor de Grand Prix van Rusland. In zijn Red Bull was hij ruim drie tienden los van de rest van het veld.

Verstappen Rusland
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

De tweede training begon onstuimig voor diverse coureurs. Onder andere Pierre Gasly, Max Verstappen en Valtteri Bottas schoten kortstondig naast de baan, maar allen konden via de uitloopstrook hun weg vervolgen. Ondertussen waren het de beide Ferrari's die zich aan kop van het veld hadden genesteld.

Charles Leclerc was een tiende sneller dan Sebastian Vettel en gebruikte daarvoor de medium band. Verstappen moest zijn eerste vliegende ronde afbreken wegens een kortstondige virtual safety car, waarna het beste van zijn banden af was. Op de medium band klokte hij alsnog de vierde tijd op twee tienden van de Ferrari's en één duizendste achter Lewis Hamilton.

Mercedes rustte Valtteri Bottas uit met de harde band, waarop hij de vijfde tijd noteerde op zes tienden achterstand. Alexander Albon was in de openingsfase van de training niet in de top zes te vinden. Na een half uur vond de Red Bull-coureur zichzelf pas terug op de tiende plaats, met een achterstand van 1,7 seconde.

Uitslag Tweede vrije training - Rusland

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Het wachten was op de snelle tijden op de zachte band, waarop Ferrari zich als eerste naar buiten waagde. Leclerc verbeterde zijn eigen tijd met ruim zes tienden, maar Verstappen dook nog eens drie tienden onder zijn tijd. Red Bull presteerde verrassend sterk tijdens de vrije trainingen in Rusland, een circuit dat niet op het lijf is geschreven van de Red Bull-Honda combinatie.

Op de tijd van Verstappen beet de concurrentie zich stuk, waarbij ook de beide Mercedessen op de zachte band niet in de buurt kwamen van de snelste tijd. Bottas en Hamilton gaven meer dan zes tienden toe en nestelden zich op de derde en vierde positie.

De slotfase van de tweede training stond in het teken van de langere runs, ter voorbereiding op de race van zondag. Verstappen legde een zeer constant tempo aan de dag op de medium band, met rondetijden van 1.39,4 en was daarmee zo'n drie tot vier tienden per ronde sneller dan Vettel (zacht) en Leclerc (medium).

In het laatste kwartier wisselde de Nederlander naar de zachte band, om ook daar een langere run op te rijden. Ook op de rode band klokte de Red Bull-coureur snelle en constante tijden. Een analyse van zijn sectortijden laat zien dat hij zijn tijdwinst voornamelijk pakte in de bochtige laatste sector. Teamgenoot Albon maakte een erg slordige training mee, met diverse uitstapjes naast de baan. De Britse Thai sloot de sessie slechts als tiende af.

Voorspel en win

Powered by

Via Bovag Voorspelgame visual

Wie wint de Grand Prix van Rusland 2019?

Speel mee en win een race-arrangement op Zandvoort t.w.v. € 325, aangeboden door viaBOVAG.nl

Speel mee

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Formule 1 GP Rusland 2019 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'