Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Alleen deze man troefde Verstappen af in Japan

Max Verstappen was in Japan oppermachtig en won overtuigend zijn derde Grand Prix van het jaar. Maar hij moet toch zijn meerdere erkennen in een iemand, namelijk zijn eigen race-engineer Gianpiero Lambiase.

Verstappen Japan
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Max Verstappen pakte tijdens de Grand Prix van Japan zijn 57e overwinning uit zijn F1-carrière. Ook al moest hij een paar keer de leiding uit handen geven omdat hij naar binnen moest voor twee pitstops, kwam zijn zege geen moment in de problemen.

Op de baan kon niemand hem dus verslaan, maar via de boardradio moest hij toch zijn meerdere erkennen in zijn eigen race-engineer Gianpiero Lambiase. Na negen rondjes kwam de drievoudig wereldkampioen op de radio om te melden dat hij niet helemaal tevreden was met de afstelling van de voorvleugel, die voor de race nog werd aangepast. Daar waar Verstappen gelijk dacht te hebben, kreeg zijn engineer dat uiteindelijk. En dat liet Lambiase ook duidelijk merken: "Told you so", zei hij tijdens de race tegen de Nederlander.

Verstappen reageert op de situatie tijdens de persconferentie na afloop van de race. "Het was geen ruzie, maar hij had zoiets van: weet je zeker dat je dit wil doen? Ik dacht: ja, ik ben er vrij zeker van en het bleek verkeerd te zijn. Hij had dus gelijk", zo legt hij uit.

"Maar het wakkert op de een of andere manier ook iets bij me aan. Ook al ben ik niet helemaal blij met de balans op dat moment, dan zal ik nog steeds proberen om zo consequent mogelijk te zijn zonder dat ik terug schreeuw naar hem", zo lacht Verstappen. "We hebben een geweldige relatie en het werkt goed", zo sluit de Nederlander af.

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Verongelijkte Marko onthult gigantische schadepost na megaklapper Perez