Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Spanje 2024

Verstappen moet Norris voor zich dulden in zeer spannende kwalificatie GP Spanje

Lando Norris heeft poleposition gegrepen voor de Grand Prix van Spanje. De McLaren-coureur troefde Max Verstappen nipt af in een zeer spannende sessie.

Verstappen Qualifying Spain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Voorafgaand aan de kwalificatie voor de Grand Prix van Spanje wist Sergio Perez dat hij nog een gridstraf zou krijgen. De Mexicaan bracht in Canada zijn beschadigde auto in een onveilige staat terug naar de pitstraat en wordt drie plaatsen naar achteren gezet op de grid. Ook Charles Leclerc en Lance Stroll werden nog onderzocht na incidenten in de derde vrije training, maar zij kwamen weg met een reprimande.

Om 16:00 uur was het dan tijd voor Q1. De toppers bleven relatief lang in de pitstraat staan, waardoor Daniel Ricciardo even de snelste tijd in handen had. Uiteindelijk ging het nog wel een flinke klap harder, zeker omdat de baan afkoelde. Max Verstappen haalde er anderhalve seconde vanaf en was zo in de eerste run bijna acht tienden sneller dan teamgenoot Perez. Charles Leclerc had echter een antwoord in huis en nam nipt de eerste plaats over.

Voor Visa Cash App RB (RB) draaide de kwalificatie uit op een deceptie. Het Italiaanse team nam een grote update mee naar Barcelona, maar moest lijdzaam toezien hoe Ricciardo en Yuki Tsunoda meteen werden uitgeschakeld. Ook voor Kevin Magnussen, Alex Albon en Logan Sargeant was de sessie voorbij. Lewis Hamilton reed in extremis nog de snelste tijd.

Uitslag Kwalificatie - Spanje

Unibet
# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Q2 en Q3

Q2 zou zeer spannend verlopen. Het veld zat namelijk onnoemelijk dicht bij elkaar, tot Verstappen de start/finishlijn passeerde. De Nederlander reed een 1:11.6 en was zo twee tienden sneller dan Lando Norris en Carlos Sainz. Uiteindelijk wisten alle coureurs van de topteams het tot Q3 te schoppen. Perez zat er weer eens aardig bij, Fernando Alonso, Valtteri Bottas, Nico Hulkenberg, Lance Stroll en Guanyu Zhou werden uitgeschakeld. De Mercedessen hadden wel een tweede run op nieuwe softs nodig om een deceptie te voorkomen.

Daarna barstte de strijd om poleposition los. Verstappen leek de te kloppen man en bevestigde die favorietenrol door in de eerste run de snelste tijd te rijden. Norris, Lewis Hamilton en George Russell kwamen ongeveer een tiende tekort, vooral omdat de laatste sector van Verstappen magistraal was. Wel lag de strijd nog wagenwijd open.

Oscar Piastri was de eerste die aan een ultieme poging ging beginnen, maar schoot door het grind en kon een goede startpositie vergeten. Verstappen haalde op zijn beurt nog eens drie tienden van zijn eigen tijd af, maar moest poleposition tóch nog aan Norris laten. De McLaren-coureur peurde een geweldige ronde uit zijn auto en troefde Verstappen met 20 duizendsten af. Hamilton werd derde, Russell en Leclerc completeerden de top vijf.

Dit weekend wordt de GP van Mexico verreden. Als Max Verstappen of een andere favoriet dit weekend wint in Mexico, betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen kondigt nieuwe gridstraf aan