Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Nederland 2024

Verstappen niet in top drie in tweede vrije training GP Nederland

George Russell is de snelste man op de vrijdag van de Grand Prix van Nederland op Circuit Zandvoort. De top vijf zat binnen drie tienden van elkaar tijdens de tweede training. Max Verstappen kwam niet verder dan P5.

Daar waar de eerste sessie in Zandvoort nog onder regenachtige omstandigheden begon, was dat later op de vrijdagmiddag niet het geval. In het zonnetje was het gelijk ontzettend druk op de baan tijdens de tweede training. De coureurs wilden natuurlijk optimaal gebruik maken van de tijd die ze op de baan konden besteden.

Max Verstappen was gelijk de snelste man op de medium banden en wist een gat te trekken van zeven tienden naar Lando Norris. Daarmee gaf Verstappen gelijk een signaal af. Niet veel later ging George Russell rechtdoor, gevolgd door Sergio Perez. Verstappen kwam goed weg met een momentje bij het uitkomen van het Scheivlak, daar waar hij net buiten de baan terechtkwam. De Nederlander wist zijn RB20 echter 'gewoon' op het asfalt te houden.

Inmiddels was de concurrentie van Verstappen wat dichterbij gekomen, maar het verschil was op nog steeds ruim twee tienden. Nu stond Lewis Hamilton op P2, gevolgd door Fernando Alonso en Norris. Maar niet veel later gingen de twee Mercedessen een klap sneller, met Hamilton die zelfs de snelste tijd afpakte van Verstappen.

Uitslag Tweede vrije training - Nederland

Unibet
# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Rode vlag

Na een kleine twintig minuten in de tweede vrije training veroorzaakte Nico Hulkenberg in de Haas de eerste rode vlag van het weekend. Hij verloor ineens de controle over de achterkant van de auto bij het ingaan van de Tarzanbocht en ging zo de muur in. Al vrij snel werd de baan weer vrijgegeven, waarna de coureurs met de zachte banden op pad gingen.

Verstappen ging naar een 1:10.9, maar Norris wist 25 duizendsten sneller te gaan en pakte zodoende P1 af. Oscar Piastri ging dan weer twee tienden sneller dan zijn teamgenoot. Voor Carlos Sainz was de sessie al vroegtijdig voorbij door een probleem met de versnellingsbak, waardoor hij tot slechts zeven rondjes kwam.

De Mercedessen hadden nog geen tijd op de zachte banden neergezet. Russell ging echter nog wat sneller dan Piastri en snelde naar P1, terwijl Hamilton op P3 terechtkwam. De top vijf bestond zodoende uit Russell, Piastri, Hamilton, Norris en Verstappen, allemaal binnen drie tienden van elkaar.

Het was daarna even stilte voor de storm, waarna de rijders aan de longruns begonnen. Het veranderde uiteindelijk niks meer aan de uitslag van de tweede training, met Verstappen die dus op P5 finishte.

Ook interessant:

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel