Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Max Verstappen

Verstappen: "Nieuwe Honda-krachtbron geen wondermotor"

Max Verstappen beschikt dit weekend over de Spec 2-motor van Honda. De upgrade moet vooral de betrouwbaarheid verhogen en in mindere mate de prestaties.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Max Verstappen is dankbaar voor de nieuwe motor, maar verwacht er qua prestaties geen wonderen van, zo laat hij in gesprek met de Nederlandse media in het Azerbeidzjaanse Bakoe optekenen.

"De nieuwe motor wordt vooral om betrouwbaarheidsredenen geïntroduceerd. Prestatie gewijs zullen we er iets op vooruitgaan, maar enorme verschillen zullen we daar niet mee maken. Het is echter goed dat ze werken aan een betrouwbaardere motor, hopelijk kunnen we met deze dan ook iets langer doen dan met de eerste, die zonder problemen overigens nog gewoon deel uitmaakt van mijn motorenpoule."

Ondanks het uitblijven van een enorme pk-boost is Verstappen blij met de nieuwe motor, want het bewijst hem dat Honda volop aan het pushen is in de jacht op Ferrari en Mercedes: "Als we aan het eind van het seizoen kunnen zeggen dat we het gat naar Mercedes en Ferrari hebben gedicht, neem ik gridstraffen graag op de koop toe."

Van gridstraffen is nu echter nog geen sprake, maar ze komen met een vroege motorwissel al wel in zicht. Ook dat zou echter geen ramp zijn, volgens de Nederlandse Red Bull-coureur: "Het is niet dat ik niet op het podium kan finishen als ik achteraan start, zoveel heb ik vorig jaar al wel laten zien. Onze racepace is sowieso wat beter dan onze kwalificatiepace, wat Honda overigens weer extra motiveert om nóg een tandje bij te steken."

RN365 Nieuwsdossier Belangrijkste nieuws over de GP van Azerbeidzjan

Breaking "Kort seizoen vergroot titelkansen Max Verstappen"