Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Verstappen

Verstappen: "Nieuwe Red Bull RB16 maakt in alle opzichten indruk"

Voor Max Verstappen zit qua rijden de eerste testweek in Barcelona er op. Hij voelt zich goed, want de auto is goed, zo luidt het eerste oordeel na drie dagen testen.

Verstappen Barcelona dag 3
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RacingNews365

De derde testdag werd na een dik uur kortstondig onderbroken. Max Verstappen reed ietwat bruusk over de kerbstones, met schade aan de achterwielophanging tot gevolg. De Red Bull-coureur maalt er echter niet om: "Het wiel ging de lucht in, dus dat was wel even voelbaar in de auto, maar dat moment kwam eigenlijk wel goed uit, want we wilden toch net wat aanpassingen gaan doen aan de auto."

"Bovendien volgde er niet veel later een code rood, dus al met al hebben we er geen tijd mee verloren", zo gaat Verstappen verder tegenover onder meer RacingNews365. Kort na het twee uur-punt kon Verstappen zijn weg vervolgen en zagen we hem meer op de baan dan in de pits. Hij krikte zijn rondetotaal op naar 86, meer dan wie dan ook: "En dat blijft het belangrijkst voor ons. We willen veel rondjes rijden om zoveel mogelijk data te verzamelen."

Verstappen geeft aan dat hij een racesimulatie heeft afgewerkt - dat deed hij op de harde band - en hij herhaalt nog maar eens dat hij vooralsnog tevreden is met wat de RB16 presteert. Als hem wordt gevraagd waar hij het meest van onder de indruk is, of het nu de betrouwbaarheid, de constantheid, of de aerodynica betreft, antwoordt hij vol lof. "Ik ben van alles wel een beetje onder de indruk. De auto voelt goed, maar is ook betrouwbaar en dat is toch het belangrijkste." Alexander Albon neemt op vrijdagmiddag het stuur over van Verstappen en zal de laatste Red Bull-meters van deze week voor zijn rekening nemen.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Red Bull

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Opgehelderd Team Redline verklaart 'onzichtbare' crash Verstappen