Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Verstappen

Verstappen: "Nieuwe Red Bull RB16 maakt in alle opzichten indruk"

Voor Max Verstappen zit qua rijden de eerste testweek in Barcelona er op. Hij voelt zich goed, want de auto is goed, zo luidt het eerste oordeel na drie dagen testen.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RacingNews365

De derde testdag werd na een dik uur kortstondig onderbroken. Max Verstappen reed ietwat bruusk over de kerbstones, met schade aan de achterwielophanging tot gevolg. De Red Bull-coureur maalt er echter niet om: "Het wiel ging de lucht in, dus dat was wel even voelbaar in de auto, maar dat moment kwam eigenlijk wel goed uit, want we wilden toch net wat aanpassingen gaan doen aan de auto."

"Bovendien volgde er niet veel later een code rood, dus al met al hebben we er geen tijd mee verloren", zo gaat Verstappen verder tegenover onder meer RacingNews365. Kort na het twee uur-punt kon Verstappen zijn weg vervolgen en zagen we hem meer op de baan dan in de pits. Hij krikte zijn rondetotaal op naar 86, meer dan wie dan ook: "En dat blijft het belangrijkst voor ons. We willen veel rondjes rijden om zoveel mogelijk data te verzamelen."

Verstappen geeft aan dat hij een racesimulatie heeft afgewerkt - dat deed hij op de harde band - en hij herhaalt nog maar eens dat hij vooralsnog tevreden is met wat de RB16 presteert. Als hem wordt gevraagd waar hij het meest van onder de indruk is, of het nu de betrouwbaarheid, de constantheid, of de aerodynica betreft, antwoordt hij vol lof. "Ik ben van alles wel een beetje onder de indruk. De auto voelt goed, maar is ook betrouwbaar en dat is toch het belangrijkste." Alexander Albon neemt op vrijdagmiddag het stuur over van Verstappen en zal de laatste Red Bull-meters van deze week voor zijn rekening nemen.

8 reacties

    Breaking FIA bevestigt nieuwe F1-regels, Mercedes verliest DAS-systeem