Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen onthult bijzonder probleem aan Red Bull: "Het was net een kart!"

Max Verstappen kwam er niet aan te pas in de Grand Prix van Azerbeidzjan en eindigde zelfs achter titelrivaal Lando Norris. De Nederlander is verre van tevreden.

Verstappen race Baku
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Max Verstappen was machteloos in de Grand Prix van Azerbeidzjan. De wereldkampioen klaagde over zijn RB20 en zat lange tijd vast achter Lando Norris, waar hij in de slotfase de prijs voor betaalde. Het tempo was volledig verdwenen, waardoor Norris Verstappen kon passeren en na een dramatische kwalificatie tóch inliep in de WK-stand. Verstappen eindigde na de late klapper van Sergio Perez en Carlos Sainz wel nog op de vijfde plaats, maar is totaal niet tevreden.

"Voor mij ging het natuurlijk heel slecht", vertelt Verstappen bij Viaplay. "Op de mediums had ik iets meer slijtage, waarna het op de harde banden wat beter ging. Ik zat natuurlijk wel vast achter Alex Albon en Norris, waardoor mijn remmen en banden oververhit raakten. Daarom moest ik even een stapje terugdoen en viel ik terug achter George Russell. Toen was de snelheid van Checo en mij ineens goed ten opzichte van de kop, maar mijn auto was heel moeilijk te besturen."

Dat begon al op zaterdag, weet Verstappen, die een bijzonder probleem had. "Tijdens de kwalificatie voelde ik al dat de veranderingen niet goed uitpakten en dat was eigenlijk nog slechter in de race. Ik kon totaal niet remmen, geen bochten aanvallen en door de bocht kwam één wiel elke keer los van de grond. In de langzame bochten stuiterde ik alle kanten op. Het was net een kart en als je geen contact hebt met het asfalt, heb je ook geen grip!"

Verstappen moest het onmogelijke doen. "Daarom ging het voor mijn gevoel voor geen meter. Ik kon er gewoon niets mee. We hebben een paar dingen aan de setup veranderd die het erger maakte bij het ingaan van de kwalificatie. Dat hadden we niet verwacht en daardoor betaal je de prijs in de race. Als je loskomt met de wielen, kan je niet fatsoenlijk remmen en glijd je meer. Deze banden zijn ook extreem gevoelig voor glijden, want dan wordt de temperatuur hoger. Alles wordt dan nog een groter probleem."

Norris kwam aan het einde nog opzetten. "Ik had natuurlijk totaal geen kans. Alles zat natuurlijk tegen en het liep voor geen meter. We weten waar het aan ligt, maar Singapore is natuurlijk ook heel hobbelig. We moeten goed opletten dat we de auto daar iets beter voor behoeden en beter afstellen. Hier hebben we wat dingen geprobeerd die niet goed uitpakten, helaas", sluit Verstappen af.

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"