Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Verstappen opent jacht op Ferrari na 'verraderlijke dag': "Het wordt lastig"

Max Verstappen moest aan het einde van de vrijdag genoegen nemen met P4, op een kleine drie tienden van dagsnelste Charles Leclerc. Als een verrassing kwam dat echter niet voor de Red Bull-coureur.

Verstappen Hungary
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Max Verstappen begon de dag nog met P2 in de eerste vrije training voor de Grand Prix van Hongarije, maar in de tweede oefensessie zakte hij twee posities tot achter de beide Ferrari's, maar ook tot achter de McLaren van Lando Norris. Na afloop van de beide sessies rept de Nederlandse kampioen over een 'verraderlijke dag'.

"We hadden dit wel verwacht", zo begint hij. "We probeerden de juiste balans te vinden voor de zowel de hoge- als lagesnelheidsbochten." Dat men daar nog niet helemaal in is geslaagd, blijkt wel uit de volgende woorden: "We hebben nog wel wat werk te verrichten", zo meldt Verstappen op zijn eigen website.

Verstappen gaat zijn best doen

Dat werk moet er op toezien dat Ferrari enigszins binnen het bereik van Red Bull blijft liggen: "Ferrari heeft een voorsprong en het zal lastig worden om terrein goed te maken, maar morgen zullen we zo goed mogelijk proberen dat gat te dichten."

Mogelijk zegt de dag van vandaag meer over de dag van zondag dan over de dag van morgen, aangezien op zaterdag de nodige, zware regen wordt voorspeld. Verstappen weet dat ook: "We zullen zien wat het weer gaat doen", aldus de Red Bull-coureur.

Ook interessant:

Verstappen kan binnenkort gridstraf verwachten

In tegenstelling tot beide Ferrari-coureurs, hebben de coureurs van Red Bull nog geen gridstraf moeten incasseren. Maar Helmut Marko heeft aangegeven dat Verstappen en Perez zeer binnenkort ook gridstraffen zullen gaan krijgen. Joris Mosterdijk praat je in deze video helemaal bij!

Formule 1 GP Hongarije 2022 RN365 Nieuwsdossier

1 reactie

Viaplay
x
Interview Red Bull-legende Coulthard ziet Verstappen aan de horizon verdwijnen