Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen opent jacht op Ferrari na 'verraderlijke dag': "Het wordt lastig"

Max Verstappen moest aan het einde van de vrijdag genoegen nemen met P4, op een kleine drie tienden van dagsnelste Charles Leclerc. Als een verrassing kwam dat echter niet voor de Red Bull-coureur.

Max Verstappen begon de dag nog met P2 in de eerste vrije training voor de Grand Prix van Hongarije, maar in de tweede oefensessie zakte hij twee posities tot achter de beide Ferrari's, maar ook tot achter de McLaren van Lando Norris. Na afloop van de beide sessies rept de Nederlandse kampioen over een 'verraderlijke dag'. "We hadden dit wel verwacht", zo begint hij. "We probeerden de juiste balans te vinden voor de zowel de hoge- als lagesnelheidsbochten." Dat men daar nog niet helemaal in is geslaagd, blijkt wel uit de volgende woorden: "We hebben nog wel wat werk te verrichten", zo meldt Verstappen op zijn eigen website.

Verstappen gaat zijn best doen

Dat werk moet er op toezien dat Ferrari enigszins binnen het bereik van Red Bull blijft liggen: "Ferrari heeft een voorsprong en het zal lastig worden om terrein goed te maken, maar morgen zullen we zo goed mogelijk proberen dat gat te dichten." Mogelijk zegt de dag van vandaag meer over de dag van zondag dan over de dag van morgen, aangezien op zaterdag de nodige, zware regen wordt voorspeld. Verstappen weet dat ook: "We zullen zien wat het weer gaat doen", aldus de Red Bull-coureur.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi