Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Brazilië 2019

Verstappen pakt sensationele poleposition voor GP Brazilië

Max Verstappen heeft in de kwalificatie voor de Grand Prix van Brazilië zijn tweede poleposition uit zijn carrière weten te pakken. De Red Bull-coureur was Sebastian Vettel en Lewis Hamilton nipt te snel af.

Verstappen Brazilië 2019
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

De kwalificatie gaat van start onder een licht bewolkte lucht, maar donkere wolken pakken zich samen in de McLaren-pitbox. Carlos Sainz komt door motorproblemen niet aan rijden toe. Max Verstappen daarentegen gaat solide in de rondte en klokt de snelste tijd in Q1, gevolgd door Charles Leclerc en Alexander Albon.

In de tweede sessie gaat Max Verstappen door met waar hij was gebleven. Hij knalt met zijn eerste run overtuigend naar de snelste tijd. Charles Leclerc nadert hem op P2 tot op een kleine vier tienden, maar dat doet hij wel op de medium compound, terwijl de rest op softs opereert.

De tweede stints maken niet dat de coureurs van de drie topteams in gevaar komen. Iedereen gaat eenvoudig door naar Q3, het is Renault dat tegenvalt en twee auto's in Q2 ziet stranden. Grote 'winnaar' van het tweede kwalificatiedeel is echter Haas F1, de Amerikaanse formatie stuurt twee auto's door naar Q3.

Uitslag Kwalificatie - Brazilië

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Met de snelste tijd in én Q1 én Q2 geldt Verstappen als de topfavoriet voor de poleposition. Die rol maakt hij meer dan waar in de eerste run van die allesbeslissende laatste twaalf minuten. Het verschil met Sebastian Vettel is met 0,008 zeer marginaal, maar de ronde van Verstappen was allesbehalve foutloos. Het team maakt hem onmiddellijk duidelijk dat het dus nog harder kan.

En het kán harder. Hij vergroot het gat tot een dikke tiende en iedereen bijt zich stuk op de tijd van Nederlander. De tweede poleposition voor Verstappen is een feit. Sebastian Vettel en Lewis Hamilton worden tweede en derde.

Voorspel en win

Voorspelgame spanje versie RD

Wie wint de GP van Brazilië 2019?

Speel mee en win een Max Verstappen cap!

Speel mee

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Brazilië 2019 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Duidelijke taal Red Bull komt met statement na felle uitspraken Brown