Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Verstappen reageert op nieuw besluit over wedstrijdleiders

Max Verstappen heeft zijn mening gegeven over de keuze van de FIA om voor de rest van het seizoen verder te gaan met één vaste wedstrijdleider.

XPB 1177220 Hi Res
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Voor aanvang van het seizoen kondigde de FIA aan met twee wedstrijdleiders te gaan werken die zouden rouleren. Dit naar aanleiding van het controversiële seizoenseinde van 2021. Er werd geoordeeld dat de toenmalige wedstrijdleider Michael Masi te zwaar werd belast door al zijn taken en in een roulatiesysteem dacht men daar een oplossing voor te hebben gevonden.

Echter, na de GP van Japan, waarin een bergingsvoertuig de baan op werd gestuurd, terwijl de F1-bolides nog op de baan reden, werden diverse de regels aangepast. Daarnaast werd bevestigd dat Niels Wittich gedurende de rest van het seizoen wedstrijdleider zou blijven en dat Eduardo Freitas niet meer in actie zou komen. Freitas was de wedstrijdleider in Japan.

Verstappen erkent 'lastige situatie'

Als Max Verstappen in de persconferentie na de kwalificatie voor de GP van de Verenigde Staten gevraagd wordt naar dat besluit, hinkt hij op meerdere gedachten, zo lijkt het.

"Ik denk dat de tijd moet leren wat wijsheid is. Heb je één wedstrijdleider nodig, of toch twee? Drie misschien? Vier? Vijf? Ik weet het niet. Het is een complexe situatie."

In relatie tot de overige regelwijzigingen geeft Verstappen aan dat vooral de communicatie heel belangrijk is: "Als je niet weet dat er een tractor op de baan rijdt, dan kan ik me voorstellen dat mensen daar ontdaan over zijn. Ik denk dat het een groot verschil had gemaakt als we tenminste te horen hadden gekregen dat er een kraan de baan op ging. Maar ik denk dat dat nu wel staat te veranderen."

Verstappen snapt dat er niet van het ene op het andere moment lering kan worden getrokken uit dit soort, laat staan dat daar naar gehandeld wordt: "Dit zal de gemoederen nog wel even bezig houden, omdat ik denk dat je dit niet even in één avond oplost."

Voorspel en win

Wie wint de Grand Prix van de Verenigde Staten 2022?

Speel mee en maak kans op een prachtige Max Verstappen drivers cap!

Speel mee

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Verenigde Staten 2022 RN365 Nieuwsdossier

5 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Verboden FIA grijpt in en verbiedt Mercedes innovatie-per direct