Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Max Verstappen

Verstappen reageert op protest Mercedes: "Typisch voor dit seizoen"

Max Verstappen heeft zicht uitgelaten over de protesten van Mercedes in Abu Dhabi. De Nederlander denkt dat het typerend is voor het 2021-seizoen en weet zeker dat hij niks verkeerd heeft gedaan.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Contentpool

De Grand Prix van Abu Dhabi eindigde met een controversiële beslissing van de wedstrijdleiding. Michael Masi besloot om de safety car zo snel mogelijk van de baan te halen, wat resulteerde in een 'last lap' sprintrace voor de overwinning (en de titel) tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton waarbij de eerste aan het langste eind trok.

Mercedes legde zich niet bij de eindstand neer en diende twee protesten in die vervolgens door de stewards werden afgewezen. In een gesprek met onder andere RacingNews365 werd aan de Red Bull-coureur gevraagd of hij het vervelend vond dat hij even moest wachten voordat hij de officiële uitslag kreeg.

"Nee, het is vrij typisch voor dit seizoen toch?", lacht Verstappen. "Het is wat het is. We waren nog steeds blij en genoten nog steeds van het moment. Wij vonden ook niet dat we iets verkeerd hadden gedaan. Wij raceten toen het groen was. We gingen ervoor en we deden het op de baan", benadrukt de Nederlander.

Wedstrijdleiding heeft de juiste beslissing gemaakt

Vijf auto's kregen in Abu Dhabi toestemming om zich van een ronde te ontdoen, precies de auto's die op dat moment tussen Hamilton en Verstappen reden. Mercedes tekende tegen deze beslissing van de wedstrijdleiding protest aan en volgens mening F1-journalist is dit ook nog niet eerder voorgekomen. Verstappen is het daar echter niet mee eens.

"Het gebeurde dit jaar ook in Bakoe met Nikita Mazepin, dus wat er gebeurde (in Abu Dhabi, red.) was heel normaal voor mij. Misschien kunnen mensen zich dat niet meer herinneren, maar het gebeurde daar ook. Dus ze (de wedstrijdleiding, red.) hebben het echt wel eens eerder gedaan", weet de Nederlander.

Verstappen heeft goede relatie met stewards

Er wordt wel eens gedacht dat de Red Bull-coureur geen goede band heeft met de stewards, maar daar is volgens hem helemaal niks van waar. "Ik heb over het algemeen altijd een goede relatie gehad met de stewards. Ik heb geen slechte verstandhouding met hen."

"Soms ben ik het gewoon niet eens met de beslissing, maar dat is iets heel normaals in het leven, dat heb ik niet alleen met de stewards. Soms zijn mensen het gewoon niet met elkaar eens en zo zijn er altijd wel dingen", concludeert de 24-jarige coureur.

"Wij (Red Bull, red.) kijken bijvoorbeeld ook naar onszelf en wat we als team beter kunnen doen voor volgend jaar. Ik ben van mening dat iedereen die aanpak zou moeten hebben. Wat ging goed en wat kunnen we beter doen? Dus ik vind het alleen maar normaal om er zo naar te kijken."

Verstappen officieel wereldkampioen, Mercedes ziet af van protest

Mercedes ziet toch af van een protest tegen de uitslag van de Grand Prix van Abu Dhabi, al zijn ze het nog niet helemaal eens met de FIA. Verstappen is hier echter wel officieel verzekerd van zijn eerste wereldtitel!

RN365 Nieuwsdossier Formule 1 GP Abu Dhabi 2021

Het laatste nieuws over de Grand Prix van Abu Dhabi, direct vanaf het Yas Marina Circuit.

17 reacties

x
Breaking Wereldkampioen Verstappen presenteert gouden Formule 1-helm voor 2022