Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen reageert op sandbagging-uitspraak Russell

Max Verstappen heeft niets aan de opmerking van George Russell, die claimde dat Red Bull aan het sandbaggen is, om zo te voorkomen dat de sport ingrijpt en de dominantie van het team een halt toeroept.

George Russell maakte kort na de GP van Australië, die door Max Verstappen werd gewonnen en waarin de Brit zelf uitviel, de claim dat Red Bull waarschijnlijk aanzienlijk harder kan rijden dan Verstappen deed tijdens de race in Melbourne. "Ze houden zich absoluut in. Ik denk dat ze zich generen voor hun daadwerkelijke potentieel - want ze zijn sneller dan ze lijken - omdat ze denken dat de sport hen tegen zal houden. Realistisch gezien zijn ze waarschijnlijk minstens zes à zeven tienden sneller dan de rest van het veld", zo was de strekking van Russells uitspraken.

Verstappen reageert

Als Verstappen daarmee geconfronteerd wordt, heeft hij daar geen boodschap aan. Volgens de regerend kampioen kan de sport er namelijk weinig aan veranderen. "Ik denk niet dat er iets is dat ze kunnen doen. We doen gewoon ons uiterste best met de ontwikkeling van de auto, maar tegelijk manageden we tijdens de race ook de pace. Niemand wist namelijk echt hoe lang de banden het uit zouden houden", aldus de Nederlander tegenover de BBC . "Het ging er dus louter om dat we de auto naar de finish wisten te brengen, want we hadden wel wat meer pace dan de rest. Het is dan niet nodig om elke ronde een halve seconde te winnen en in het proces je banden te verpesten, want uiteindelijk weet je nooit wanneer er een safety car komt, of een rode vlag. Het was dus niet nodig om risico te nemen."

Viaplay
x
Silly Season Red Bull in gesprek met Sainz over F1-contract