Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Max Verstappen

Verstappen realistisch: "Had ook zonder motorproblemen Hamilton niet verslagen"

Max Verstappen had in de Grand Prix van Abu Dhabi te kampen met motorproblemen, maar dat deed zijn kansen op de overwinning naar eigen zeggen niet de das om. Zelfs als alles goed was gegaan, was de Red Bull niet snel genoeg geweest voor de zege.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Max Verstappen werd voorafgaand aan de Grand Prix van Abu Dhabi gezien als een van de weinige outsiders voor de overwinning, maar de Nederlander wist het niet waar te maken. De Red Bull-coureur eindigde waar hij begon, op de tweede positie. Geteisterd door motorproblemen kreeg Verstappen geen kans Lewis Hamilton het vuur aan de schenen te leggen.

Verstappen is echter van mening dat het ook zonder deze problemen niet was gelukt de zege te grijpen. "De problemen kostte mij zeker aan rondetijd, maar ik had de race niet kunnen winnen als alles vlekkeloos was gelopen", stelt een nuchtere Verstappen.

Over de problemen had de stercoureur van Red Bull, wiens geklaag over de Honda-motor na zijn pitstop ronden lang over de boordradio te horen was, het volgende te zeggen. "Ik had problemen met 'gaten' in het koppel van de motor. Er waren vertragingen, bijvoorbeeld, dat was niet fijn. We konden het ook niet fixen, ik moest om het probleem heen rijden. Het gaspedaal deed simpelweg niet wat ik wilde", legt Verstappen uit.

Fotoalbum

Rapportcijfers Formule 1-coureurs na GP van Abu Dhabi

Het seizoen zit erop. De laatste race van het seizoen was er niet per se een om door een ringetje te halen, maar wel was het een dominante vertoning van Lewis Hamilton. Alleen Max Verstappen bleef nog enigszins in zijn buurt. RacingNews365 deelde na afloop van de knotsgekke Braziliaanse Grand Prix rapportcijfers uit.

Bekijk het album

4 reacties

    Breaking Verstappen: "Record Hamilton verbreken wordt niet gemakkelijk"