Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Red Bull Racing

Verstappen: "Red Bull lijkt gevoeliger te zijn voor wind"

Het team van Red Bull kwam in China beter voor de dag dan een race eerder, maar nog altijd kon Max Verstappen het tempo van Mercedes en Ferrari niet volgen. Volgens de Nederlander ligt dat mede aan de wind.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

De setup-problemen van Red Bull lijken opgelost, waardoor de balans in China aanzienlijk verbeterd was. Tijdens de race reed Mercedes eenvoudig weg, maar wist Max Verstappen in de openingsfase partij te geven aan de Ferrari's. Later in de race waren het Sebastian Vettel en Charles Leclerc die aanzienlijk sneller het circuit rondgingen.

Door een goede tactiek wist de Nederlander als vierde over de meet te komen, waarbij hij de Ferrari's splitte en zijn derde plaats in het WK wist te behouden. "We scoorden goede punten voor het kampioenschap. Als je niet snel genoeg bent, is het zaak om zoveel mogelijk punten te verzamelen", laat de Red Bull-coureur na afloop in China optekenen in gesprek met de media.

"We kwamen tijdens onze stint op de harde band tijd tekort ten opzichte van Ferrari. Ik denk dat de wind daarbij een rol speelde, omdat het vandaag wat harder waaide en onze auto lijkt daar iets gevoeliger voor te zijn."

Bij de Grand Prix van Spanje introduceert Red Bull een grote upgrade voor de RB15. Deze moet zorgen voor de gedroomde stap voorwaarts. Mogelijk brengt motorleverancier Honda in Spanje ook al de eerste grote krachtbronupgrade mee.

RN365 Nieuwsdossier Belangrijkste nieuws over de GP van China

Breaking 'Voortbestaan F1 in gevaar door coronavirus'