Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen: "Red Bull moet ten opzichte van Ferrari een inhaalslag maken"

Max Verstappen blikt met ietwat gemengde gevoelens terug op de eerste dag in Saoedi-Arabië. Red Bull is er nog niet helemaal, zo oppert de wereldkampioen.

Tot twee keer toe eindigde Max Verstappen vandaag (vrijdag) een vrije training als tweede, tot twee keer toe ook achter Charles Leclerc. Echter, in beide gevallen reed Verstappen zijn snelste tijd op hardere banden dan de Monegaskische Ferrari-coureur. Toch geeft Verstappen aan dat Red Bull een inhaalslag te maken heeft. "De sessies verliepen vandaag vrij vlekkeloos. We hebben ons programma weten te voltooien en probeerden heel wat verschillende afstellingen uit", zo begint Verstappen zijn terugblik op de eerste twee vrije trainingen in Saoedi-Arabië.

Verstappen zet Ferrari voorlopig op P1

"Het ziet er naar uit dat Ferrari weer competitief zal zijn, we hebben dan ook nog wat werk te doen om hen bij te halen, maar er is ook nog genoeg ruimte voor verbetering. Het circuit voelt grotendeels gelijk aan dat van vorig jaar. De muren zijn wel wat verplaatst, maar voor wat betreft het zicht op het circuit maakt dat een nauwelijks merkbaar verschil." Kijkend naar de dag van morgen, de dag waarop er gekwalificeerd gaat worden, neemt hij een wat afwachtende houding aan: "We hebben nog de nodige data om naar te kijken, dus we zullen zien hoe alles morgen gaat verlopen", aldus de Red Bull-coureur die vanuit Bahrein met nul punten uit de eerste Grand Prix afreisde naar Djedda.

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje