Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Verstappen: "Red Bull moet ten opzichte van Ferrari een inhaalslag maken"

Max Verstappen blikt met ietwat gemengde gevoelens terug op de eerste dag in Saoedi-Arabië. Red Bull is er nog niet helemaal, zo oppert de wereldkampioen.

Verstappen Jeddah
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Tot twee keer toe eindigde Max Verstappen vandaag (vrijdag) een vrije training als tweede, tot twee keer toe ook achter Charles Leclerc. Echter, in beide gevallen reed Verstappen zijn snelste tijd op hardere banden dan de Monegaskische Ferrari-coureur. Toch geeft Verstappen aan dat Red Bull een inhaalslag te maken heeft.

"De sessies verliepen vandaag vrij vlekkeloos. We hebben ons programma weten te voltooien en probeerden heel wat verschillende afstellingen uit", zo begint Verstappen zijn terugblik op de eerste twee vrije trainingen in Saoedi-Arabië.

Verstappen zet Ferrari voorlopig op P1

"Het ziet er naar uit dat Ferrari weer competitief zal zijn, we hebben dan ook nog wat werk te doen om hen bij te halen, maar er is ook nog genoeg ruimte voor verbetering. Het circuit voelt grotendeels gelijk aan dat van vorig jaar. De muren zijn wel wat verplaatst, maar voor wat betreft het zicht op het circuit maakt dat een nauwelijks merkbaar verschil."

Kijkend naar de dag van morgen, de dag waarop er gekwalificeerd gaat worden, neemt hij een wat afwachtende houding aan: "We hebben nog de nodige data om naar te kijken, dus we zullen zien hoe alles morgen gaat verlopen", aldus de Red Bull-coureur die vanuit Bahrein met nul punten uit de eerste Grand Prix afreisde naar Djedda.

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull lopen nu al achter de feiten aan

Max Verstappen kende een dramatische seizoensstart, net als Red Bull. Hoe kon het zo fout gaan en wat kan het team nu doen? Viaplay-expert Tom Coronel, F1-kenner Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk bespreken het in de nieuwste RN365 Formule 1-podcast, die hieronder te beluisteren is.

Formule 1 GP Saoedi-Arabië 2022 RN365 Nieuwsdossier

10 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Uitslag kwalificatie Formule 1 GP Spanje 2022