Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Formule 1 nieuws

"Verstappen reed als een wereldkampioen in GP Brazilië"

Voormalig Formule 1-coureur Michael Bleekemolen was diep onder de indruk van het optreden van Max Verstappen tijdens de Grand Prix van Brazilië. De Red Bull-coureur reed volgens Bleekemolen als een echte kampioen in de rondte.

Interview
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

"Er was heel wat loos daar in Brazilië hé", zo valt Michael Bleekemolen in gesprek met RacingNews365 met de deur in huis, voordat hij één van de belangrijkste thema's van het Braziliaanse Grand Prix weekend aanstipt: Max Verstappen.

"Hij was op eigen kracht zo ontzettend snel, hij heeft niks cadeau gekregen. Die twee inhaalacties van Verstappen op Lewis Hamilton waren ook echt uniek. De manier waarop hij de Mercedes-coureur na zijn pitstop direct weer de loef afstak, dat was ronduit spectaculair."

Als hij de race van Verstappen in drie termen zou moeten samenvatten dan komt Bleekemolen uit op 'een tien', 'beter dan wie dan ook', en 'kampioenswaardig'. "Hij rijdt rond als een echte wereldkampioen. Ik denk sowieso dat hij klaar is voor de titel. 'Hij is veel volwassener geworden, en maakte ook nu weer nul fouten."

Bleekemolen sluit niet uit dat die titel er volgend jaar al in zit voor Verstappen: "Het lijkt erop dat Honda de aansluiting heeft gevonden met de concurrentie. Ik weet niet wat ze daar hebben gedaan, maar dat heeft goed gewerkt. Het viel mij op dat Red Bull op de rechte stukken heel makkelijk voorbijkwam aan verschillende rijders."

"Dat was echt opmerkelijk", vervolgt de vader van de racende zoons Sebastiaan en Jeroen Bleekemolen. "Voor het zelfde geld is de Honda-krachtbron volgend jaar zomaar de te kloppen motor en daarom denk ik dat Verstappen bij Red Bull nog altijd op de goede plek zit."

Fotoalbum

Rapportcijfers Formule 1-coureurs na GP van Brazilië

Wat een race beleefden we afgelopen zondag. Max Verstappen was ongenaakbaar en ging in Brazilië met de overwinning aan de haal. Achter hem stonden twee bijzonder opvallende namen op het podium: Pierre Gasly en Carlos Sainz. RacingNews365 deelde na afloop van de knotsgekke Braziliaanse Grand Prix rapportcijfers uit.

Bekijk het album

RN365 Nieuwsdossier Formule 1 GP Brazilië 2019

Volg hier het laatste nieuws over de Formule 1 GP van Brazilië en alle verrichtingen van Max Verstappen.

2 reacties