Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen spoort Red Bull aan tot veranderingen: "Anders blijft het ruk"

Max Verstappen kende een zeer eenzame race in Monza. Ondanks het feit dat hij weet dat dit wel eens bij racen hoort, is het iets wat hij niet snel nog een keer mee wil maken. En daarvoor zijn heel snel aanpassingen nodig aan zijn RB20.

Verstappen Horner Italy
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Het werd een vrij lange zondag voor Max Verstappen in Italië. Geen moment kon de Nederlander aanvallen bij de kop van het veld en ook van achteren kreeg hij amper weerstand. Het zorgde voor een zeer eenzame race, iets wat Verstappen zelf hoopt niet snel meer mee te maken. Al zijn daar wel aanpassingen aan zijn RB20 voor nodig.

Toch is Verstappen van mening dat er ook niet meer in de auto zat dan het resultaat wat hij uiteindelijk heeft behaald. Het is een conclusie die Verstappen trekt voor de camera van Sky Sports: "Puur naar positie gekeken, ja. Maar hoe we de race hebben aangepakt... Ten eerste was de snelheid er natuurlijk niet, die was simpel weg niet goed genoeg, waardoor we een vrij eenzame race reden. Al met al was het gewoon slecht van onze kant."

Een van de problemen waar Verstappen tijdens de race tegenaan liep, was het verlies van vermogen. Volgens Verstappen heeft dat maar minimaal effect gehad op zijn race: "Dan was het nog steeds een slechte race geweest. Misschien waren we dan iets competitiever geweest, maar we zaten nog steeds in niemandsland." Op de vraag of hij het moeilijk vindt om te genieten in zulke races antwoordt Verstappen eerlijk: "Ik weet dat het er bij hoort. Helaas. Het is niet wat ik wil, maar het kan gebeuren en dat weet ik."

Verder heeft Verstappen weinig vertrouwen in de aankomende doubleheader in Bakoe en Singapore, zolang er geen aanpassingen worden gedaan aan zijn RB20: "Zolang we niets aan de auto aanpassen, blijft alles ruk tot aan het einde van het seizoen. We hebben dus heel wat werk te doen..."

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
F1 Werking McLaren-achtervleugel onthuld