Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen spreekt Honda-upgrade in Hongarije tegen: "Weet niet waar dat vandaan komt"

Max Verstappen zegt niet op de hoogte te zijn van de komst van een 'Spec 4-motor' van Honda bij de Hongaarse Grand Prix. De Red Bull-coureur noemt het een 'onlogisch circuit' voor een dergelijke upgrade.

Verstappen pitbox GB
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Op de zaterdag gonsde het gerucht in Silverstone dat Max Verstappen al in Hongarije een grote upgrade van motorleverancier Honda zou krijgen. De zogeheten Spec 4-motor zou goed zijn voor 25 extra paardenkrachten.

De Red Bull-coureur vindt het een onlogisch circuit om een nieuwe motor te introduceren, te meer omdat de inzet van een nieuwe krachtbron een gridstraf oplevert en de Hungaroring gezien wordt als kansrijk circuit vanuit het team. "Ik weet niet waar dat vandaag komt dat we de motor in Hongarije krijgen", antwoordt hij op de vraag van RacingNews365 over de mogelijke komst van de krachtbron dat weekend. "Om daar een straf te pakken is voor ons nadelig."

Eerder liet Red Bull-adviseur Helmut Marko in een exclusief gesprek met deze site al weten dat er zeker een grote upgrade van Honda komt, maar pas in Spa of op Monza. Deze verbeterde krachtbron zal significant meer vermogen leveren, plus een echte party modus hebben. Door laatstgenoemde moet Verstappen op meer circuits een gooi kunnen doen naar de poleposition.

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

GP Groot-Brittannië RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay

Unibet
x
Breaking FIA accepteert inschrijving nieuw Formule 1-team