Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen verbaast zichzelf op weg naar nieuw record: "Gestoord!"

Max Verstappen kan zijn eigen F1-record voor meeste opeenvolgende zeges dit weekend in Australië alweer evenaren.

Monza Italy Sunday
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De GP van Italië in 2023 kende een bijzonder podium. Dat Carlos Sainz op P3 eindigte en Sergio Perez op plek twee was niet zozeer nieuw. Dat Max Verstappen als winnaar de bovenste trede bemandde ook niet. Wat het bijzonder maakte, was dat de Nederlandse Red Bull-coureur zijn tiende zege op rij pakte en daarmee het record van Sebastian Vettel verbrak. De Duitser zette zijn reeks van negen zeges op rij, ook bij Red Bull, neer in 2013 en in die tien jaar daarna kwam niemand in de buurt.

Zelfs Lewis Hamilton slaagde er in de hoogtijdagen van Mercedes niet in. Hij kwam niet verder dan vijf zeges op een rij. Dat Verstappen het niet te verbreken record verbrak, zorgde voor veel media-aandacht en een race later was de verwachting dat Verstappen nummer 11 eraan toe zou voegen. Maar een vijfde plek in Singapore maakte vorig jaar een einde aan de sterke reeks van Verstappen.

Maar dan is buiten Verstappen zelf en Red Bull gerekend. Na Singapore is het weer alleen Verstappen die wint, wint en wint in de Formule 1. In Australië kan hij dit weekend daarom alweer zijn eigen 'niet te verbreken' record evenaren. Een zege betekent namelijk alweer zijn tiende overwinning op rij, slechts een aantal maanden nadat hij het record al op tien had gezet.

"Natuurlijk, het is best gestoord. Maar ik denk niet te veel na over dit soort dingen. Ik benader elk weekend als een afzonderlijke prestatie. Het is geweldig dat we de kans krijgen om te proberen er weer tien op een rij te winnen, maar wat voor mij belangrijker is, is dat we altijd punten scoren en het kampioenschap winnen. Daar ga je elk jaar weer voor", zegt Verstappen in Melbourne tegen de media waaronder RacingNews365.

Verstappen's winnende reeks

Verstappen begon het F1-seizoen 2023 vorig jaar met 35 overwinningen op de teller, waarmee hij tussen de 41 van Ayrton Senna en de 32 van Fernando Alonso op de ranglijst aller tijden stond. Nauwelijks 24 races later heeft hij 56 Grand Prix-overwinningen op zijn naam staan, goed voor de derde plaats op de ranglijst, achter de 103 van Lewis Hamilton en de 91 van Michael Schumacher.

Verstappen is slechts 10 keer buiten het podium geëindigd in de laatste 69 races, een serie die teruggaat tot Abu Dhabi 2020. Opvallend genoeg is hij de laatste 74 races vaker als zevende geëindigd (twee keer), dan derde (alleen in Monaco 2022).

Als Verstappen op Albert Park zijn tiende overwinning op rij pakt en daarmee zijn eigen record evenaart, krijgt hij de kans om zijn eigen 'niet te verbreken' record voor de tweede keer in minder dan zes maanden te verbreken. Dit zou dan moeten gebeuren als op 7 april de GP van Japan op het programma staat.

Bekijk hieronder zijn prestaties het afgelopen jaar.

Resultaten Verstappen sinds begin 2023-seizoen

Race Resultaat
Bahrein 1e
Saoedi-Arabië 2e
Australië 1e
Azerbeidzjan Sprint 3e
Azerbeidzjan 2e
Miami 1e
Monaco 1e
Spanje 1e
Canada 1e
Oostenrijk - Sprint 1e
Oostenrijk 1e
Groot Brittannië 1e
Hongarije 1e
België - Sprint 1e
België 1e
Nederland 1e
Italië 1e
Singapore 5e
Japan 1e
Qatar - Sprint 2e
Qatar 1e
Verenigde Staten - Sprint 1e
Verenigde Staten 1e
Mexico-Stad 1e
Sao Paulo - Sprint 1e
Sao Paulo 1e
Las Vegas 1e
Abu Dhabi 1e

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training