Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen stelt zichzelf twee nieuwe doelen voor het slot van het F1-seizoen

Na het behalen van zijn tweede wereldtitel, is Max Verstappen voor de laatste vier Grands Prix net zo gemotiveerd als voorheen. Los van dat hij nog zoveel mogelijk races wil winnen dit seizoen, hunkert Verstappen ook naar de constructeurstitel.

Max Verstappen mag zich na de Grand Prix van Japan officieel tweevoudig F1-wereldkampioen noemen. Er staan nog vier Grands Prix op de kalender voordat de coureurs en teams kunnen uitrusten en genieten van de winterstop. Hoewel de Red Bull-coureur de titel in handen heeft, blijft hij hunkeren naar meer overwinningen dit seizoen. De teller van Verstappen staat dit seizoen momenteel op twaalf. "Er ligt niet echt druk meer op me, maar ik wil natuurlijk nog steeds meer races winnen want met de auto die we nu hebben, daar moet je daar het voordeel uithalen", vertelt Verstappen tegenover de media. "Ik zit dicht tegen die dertien races aan, dus die probeer ik wel nog minimaal te evenaren", zo doelt hij op het record van meeste overwinningen in een seizoen. "Je weet niet of je in de toekomst dat ooit weer zo kunt doen; volgend jaar of in de jaren daarna. Dus we zullen zeker proberen om er nog een paar meer te winnen." Naast de coureurstitel, is er natuurlijk ook de constructeurstitel. De laatste keer dat Red Bull aan het einde van het seizoen de meeste punten had van alle teams was in 2013. De Oostenrijkse renstal staat op het moment 165 punten voor op Ferrari en kan daardoor bij de Grand Prix van de Verenigde Staten de titel al binnenslepen. Verstappen zal in ieder geval zijn stinkende best doen om ook die titel te pakken. "Dat is het volgende doel! Ik zal alles geven natuurlijk om er zeker van te zijn dat we ook dat kampioenschap winnen."

Meer wereldtitels voor Verstappen?

Volgend jaar zal Verstappen, net als dit seizoen, zijn wereldtitel verdedigen. De Red Bull-coureur heeft goede hoop dat het team opnieuw een goede auto zal ontwikkelen om hem daarbij te helpen, maar of ze de competitiviteit van dit jaar kunnen evenaren en eventueel overtreffen, dat zal volgens Verstappen lastig worden. "Het gaat een lang seizoen worden. Ik dacht dat dit seizoen al best lang was. We zullen zien. We zullen als team natuurlijk onszelf zo goed mogelijk voorbereiden op volgend jaar. We zullen zo competitief mogelijk proberen te zijn, net als dit jaar. Zoiets nabootsen zal heel moeilijk zijn. Maar ik heb er goede hoop op dat we met de mensen die we hebben weer een goede auto kunnen bouwen." Verstappen heeft zich al in een rijtje van legendarische namen geschaard door zijn twee opeenvolgende wereldtitels. Gevraagd wordt of hij denkt dat hij nog meer titels op zijn naam kan schrijven. "Het zal afhangen van de komende jaren. We hebben een goede groep en ze werken allemaal erg goed samen. Als we dat zo kunnen houden, kunnen we veel bereiken. Als we een competitieve auto hebben, ben ik er zeker van dat we deze weg kunnen vervolgen." "Het hangt er ook vanaf waar de concurrentie mee zal komen. Maar ik geloof echt in onze groep en ik hoop echt dat we in de komende jaren van nog meer overwinningen kunnen genieten en natuurlijk misschien wel van wereldtitels."

Viaplay
# Coureur Punten
# Team Punten
Volledige stand
x
Ophef in F1-paddock Vermeende berichten van Horner gelekt naar F1-bazen en media