Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen terug op het circuit waar hij op dominante wijze afrekende met zijn 'Italiaanse F1-vloek'

Max Verstappen keert dit weekend weer terug in Italië, waar hij in het verleden niet altijd even gelukkig was. Op het Autodromo Enzo e Dino Ferrari weet de Nederlander echter hoe het is om te winnen.

Max Verstappen kende in het verleden in de Formule 1 niet veel gelukkige races in Italië. Tot aan de Grand Prix van Emilia-Romagna vorig jaar stond hij nog nooit op het podium in het Zuid-Europese land. Althans, in de Formule 1, want in de Formule 3 was hij succesvol in Imola. In 2014 liet hij daar al van zich gelden.

Pech, pech en nog eens pech

In de Formule 1 is Max Verstappen en Italië geen uiterst succesvolle combinatie. Een twaalfde, zevende, tiende, vijfde en achtste plek veroverde hij voor het seizoen 2020 in Monza. In het coronaseizoen 2020 viel hij vervolgens drie maal uit in Italië toen Imola en Mugello aan de kalender werden toegevoegd. In Monza vertoonde zijn motor kuren, terwijl hij in Imola vanaf de tweede positie uitviel door toedoen van een klapband. In Toscane kende de Nederlander bij de start problemen met zijn Red Bull-bolide, waarna hij uiteindelijk betrokken raakte bij een crash en zijn race tot een einde kwam. Vorig jaar werd er voorafgaand aan het weekend in Imola zelfs gesproken over een Italiaanse vloek, maar Verstappen wilde daar niets van weten. "Het is een prachtig land. Dat de resultaten niet mee zitten... tja, je kan er nog altijd prima op vakantie en lekker eten", grapte hij. "Het was gewoon ongelukkig dat we hier veel pech hadden." Dat het pure pech was, bewees hij enkele dagen later door de race op het iconische circuit op overtuigende wijze te winnen. De race begon onder regenachtige omstandigheden, met Verstappen die vanaf P3 meteen uit de startblokken schoot en Hamilton en Perez voorbij ging. De leiding gaf hij niet meer af, terwijl Hamilton achter hem spartelde en van het Italiaanse asfalt af gleed. Door een gelukkige rode vlag vocht de Brit zich nog terug naar P2, maar Verstappen toonde zich tijdens de race dominant.

Succes in Imola

Verstappen heeft dit weekend een goed resultaat nodig en heeft in het verleden dus bewezen dat hij in Imola kan schitteren. In 2014 reed hij in de Formule 3 fenomenale inhaalrace toen hij na een uitvalbeurt in race één, de tweede race vanaf buiten de top tien aan moest vangen. Verstappen rukte razendsnel op naar voren en veroverde uiteindelijk de tweede plek. Niet veel later zou hij de derde race op het circuit in Italië zelfs winnen. In de Formule 1 heeft hij dus ook al een overwinning achter zijn naam staan op Imola en als hij in 2020 geen klapband had gehad, dan was hij toen ook als tweede over de meet gekomen. Aan Verstappen zelf zal het aankomend weekend dus niet liggen, want hij is altijd ijzersterk op het Autodromo Enzo e Dino Ferrari.

Viaplay
x
Verstappen Zo reageerde Max op het cruciale safety car-moment met Norris in Miami