Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Verenigde Staten 2021

Verstappen toont Hamilton zijn middelvinger, Perez snelste in tweede training VS

Max Verstappen kende een bewogen tweede vrije training voor de GP van de Verenigde Staten. Hij kwam titelrivaal Lewis Hamilton tegen en 'trakteerde' hem op een een middelvinger en reed uiteindelijk geen snelle rondetijd. Vooraan het veld was het teamgenoot Sergio Perez die de snelste tijd klokte.

Verstappen USA
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Contentpool

Op een zonnig COTA begon de tweede vrije training met een 'gevecht' tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton. Beide coureur gaven elkaar niets toe en gingen zij aan zij door de laatste bocht, over het rechte stuk en bocht 1 in. Daar moest Verstappen eieren voor zijn geld kiezen, waarna er een middelvinger met de tekst 'stupid idiot' volgde.

De topteams waren allemaal op de medium band onderweg, waarop het Sergio Perez was die nipt sneller was dan Valtteri Bottas en Max Verstappen.

Tweede vrije training - Verenigde Staten

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Halverwege de sessie waren het de beide Mercedessen die op de zachte band razendsnel onderweg waren. Hamilton klokte een 1.34,8 en was daarmee met afstand het snelste. Wachten was echter op de runs van Verstappen en Perez op het zachtste rubber.

Perez dook bijna vier tienden onder Hamiltons tijd, maar Verstappen kwam niet tot een snelle ronde op de rode band. Een eerste poging brak hij af voordat hij überhaupt begonnen was, omdat hij in de laatste bocht nog twee coureurs aan hem voorbij zag komen. Door drukte op de baan kwam er ook geen nieuwe run, waarna Verstappen snel afzakte in de tijdenlijst. Het team van McLaren kwam aanzienlijk beter voor de dag dan tijdens de vorige Grand Prix, met een tweede tijd voor Lando Norris en een vijfde voor Daniel Ricciardo met nog 25 minuten te gaan.

Verstappen concentreerde zich op zijn long run en gebruikte daarvoor de medium band. De race pace van de Red Bull zag er prima uit. Verstappen en Bottas ontliepen elkaar weinig, maar de Nederlander leek de snellere, terwijl Hamilton eigenlijk geen fatsoenlijke long run reed. Snelle rondetijden werden afgewisseld met langzame ronden, waardoor het moeilijk was om een goed beeld te krijgen van de pace van Hamilton over meerdere ronden. Bovendien wisselde hij in de slotfase naar de harde band, waar zijn concurrenten op de medium band door bleven rijden.

Duidelijk werd wel dat Mercedes en Red Bull wederom los waren van de rest van het veld, waar McLaren en Ferrari lijken te gaan strijden om de positie van 'best of the rest'. Mogelijk krijgen ze daarbij concurrentie van Alpine, dat een goede long run pace had.

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2021

Wie wint de GP van de Verenigde Staten 2021?

Speel mee en maak kans op een prachtige Max Verstappen drivers cap!

Speel mee

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Formule 1 GP Verenigde Staten 2021 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"