Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Verenigde Staten 2021

Verstappen verschalkt Hamilton en pakt pole voor GP Verenigde Staten

Max Verstappen heeft de poleposition voor de Grand Prix van de Verenigde Staten veroverd. Rivaal Lewis Hamilton start de race vanaf de tweede positie.

Verstappen USA 2021
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

Mercedes speelt verstoppertje in Q1

Max Verstappen en Sergio Perez openden namens Red Bull ijzersterk in Q1 op COTA. Het waren echter de McLarens die zich ook mengden in de strijd voor de snelste tijd, met Daniel Ricciardo die een tiende onder Verstappens tijd dook en Lando Norris die de derde tijd in handen had.

De beide Mercedessen waren slechts terug te vinden op de zesde en zevende positie na hun eerste run, maar de onderlinge verschillen waren zeer klein. Verstappen verbeterde in zijn tweede snelle run de tijd van Ricciardo en ook Perez dook onder de tijd van de McLaren-coureur. Hamilton en Bottas wisten hun tijd iets aan te scherpen, maar het bracht ze slechts de achtste en negende positie, doordat Charles Leclerc Q1 verrassend als snelste afsloot.

Afvallers in Q1: Stroll, Latifi, Raikkonen, Schumacher en Mazepin

Uitslag Kwalificatie - Verenigde Staten

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Verstappen domineert in Q2, Perez in problemen

Q2 was cruciaal voor de topcoureurs omdat de bandencompound waarop ze hun snelste rondetijd zouden neerzetten, ook de band zou zijn waarop ze de race zouden aanvangen. Alle topcoureurs kozen daarbij voor de medium compound, waarop Verstappen zeer snel opende.

Zijn eerste ronde was liefst drie tienden sneller dan Hamilton, die Norris en Leclerc nipt voor bleef. Perez moest aan de bak, omdat zijn rondetijd hem afgenomen werd nadat hij de track limits overschreed. De Mexicaan kende een moeizame Q2, want zijn tweede vliegende ronde bracht hem slechts de zevende tijd op dat moment.

Afvallers in Q2: Ocon, Vettel, Giovinazzi, Alonso en Russell

Verstappen rekent af met Hamilton

In Q3 kom niemand zich meer verstoppen en kregen we ook een antwoord op de vraag of Hamilton en Bottas verstoppertje speelden in Q1 en Q2 of niet. Met alle tien de coureurs op de zachte band kon de strijd om de pole losbarsten.

De beide Mercedessen openden als eerste en tweede, maar Perez en Verstappen doken bijna drie tienden onder de tijd van Bottas en bijna vier tienden onder Hamiltons tijd. Het was echter Perez die 0,019 seconde sneller was dan de Nederlander. Achter de Mercedessen ontstond het gat naar de Ferrari's en McLarens.

In de slotminuten kregen alle coureurs nog een kans om hun rondetijd te verbeteren. Hamilton pakte kort de snelste tijd, maar ook Verstappen en Perez waren snel onderweg. Het was Verstappen die de pole pakte voor Hamilton en Perez.

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2021

Wie wint de GP van de Verenigde Staten 2021?

Speel mee en maak kans op een prachtige Max Verstappen drivers cap!

Speel mee

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Formule 1 GP Verenigde Staten 2021 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi