Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen uitgeroepen tot beste F1-coureur van 2019

Lewis Hamilton mag dan met zijn zesde wereldtitel in de Formule 1 aan de haal zijn gegaan, het was Max Verstappen die het wereldwijde Formule 1-publiek het meest kon bekoren. De fans hebben hem uitgeroepen tot beste F1-coureur van het jaar.

Verstappen Hamilton Brazilie
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Nadat Formula1.com het hele jaar een ranglijst van coureurs bijhield op basis van de mening van experts, was het aan het eind van het seizoen aan de fans om de Formule 1-coureurs cijfers te geven voor hun presteren gedurende het seizoen.

Niet Lewis Hamilton, maar Max Verstappen kwam als beste uit de bus, met een 8,59 gemiddeld. De Mercedes-wereldkampioen kwam niet verder dan een 8,37. Met drie overwinningen, twee polepositions en de derde plaats in de eindrangschikking, presteerde Verstappen beter dan ooit tevoren en dat is ook de fans dus niet ontgaan.

De top zes wordt gecompleteerd door Carlos Sainz (8,24), Charles Leclerc (7,90), Lando Norris (7,87) en Valtteri Bottas (7,15). Toen halverwege het seizoen de fans ook al om cijfers werden gevraagd, stonden Daniil Kvyat en George Russell nog in de top tien, maar zoals in het overzicht hieronder valt te zien, hebben ze onvoldoende weten te overtuigen om stand te houden.

Ranglijst volgens panel F1 Fan Voice

# Coureur Cijfer
1. Verstappen 8,59
2. Hamilton 8,37
3. Sainz 8,24
4. Leclerc 7,90
5. Norris 7,87
6. Bottas 7,15
7. Albon 7,12
8. Ricciardo 6,68
9. Raikkonen 6,40
10. Perez 6,19


In de nieuwste F1-podcast van RacingNews365 scharen de gebroeders Coronel, F1-journalist Ruud Dimmers en host Jeroen van Inkel zich vierkant achter de mening van de wereldwijde fans.

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na dominante pole Verstappen