Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen van Red Bull naar Ferrari? "Dan is het cirkeltje rond"

Max Verstappen heeft nog tot eind 2028 een contract bij Red Bull en heeft zelf meermaals laten weten dat hij graag nog lang bij het team blijft. Toch is het volgens Tom Coronel zeker niet ondenkbaar dat we de wereldkampioen in de nabije toekomst zien schitteren in het Ferrari-rood.

Onlangs vroegen we de lezers van RacingNews365 of ze Max Verstappen graag nog een keer bij een ander Formule 1-team willen zien. Maar liefst 49% van de duizenden stemmers zien de Nederlander graag nog een keer bij Ferrari rijden. Mercedes was beduidend minder populair met 4% van de stemmen en een forse 41% wil liever dat Verstappen bij Red Bull blijft. In de RN365 F1-podcast werd de stelling ook voorgeschoteld aan autocoureur Tom Coronel en F1-expert Ruud Dimmers. Ook hier is Mercedes geen optie. Coronel trapt af: "Daar gaat hij nooit meer racen, nooit meer. Daar is zo’n smet… ik ken de familie heel goed. Recht is recht, krom is krom. Er zit geen grijs gebied bij de familie Verstappen." Het bikkelharde wereldkampioenschap van 2021 heeft de relatie tussen Verstappen en Mercedes namelijk gesloopt, zo is de Nederlandse coureur van mening. "Dat heeft ze zo, zo veel pijn gedaan. Het was zó niet chique, dat laatste jaar zoals het is geweest." "Ze hadden een goede relatie met Toto Wolff, maar gedurende het seizoen is het zo niet netjes geweest. Dan zijn ze ook principieel en is het een 'nee'. Maar Ferrari daarentegen... dan vind ik 49% nog zelfs laag."

"Ferrari het enige merk dat groter is dan Red Bull"

Coronel ziet een overstap van Verstappen naar Ferrari nog wel een keer gebeuren. Ook Dimmers vindt het prima als dit een keer werkelijkheid wordt. "Stel het is dadelijk 2028, dan heeft Max vanaf 2015 in Red Bull-dienst gereden. Een jaartje Toro Rosso en de rest bij Red Bull. Dan zit je ruim afgerond vijftien jaar bij hetzelfde team. Mag het dan iets anders zijn? Van mij wel, misschien ook wel voor die tijd al." Rijden voor de Italiaanse renstal is de droom van elke coureur, zo benadrukt Coronel. "Als coureur wil je altijd een keer bij Ferrari hebben geracet. Je wil twee dingen: de Formule 1 halen end je wil voor Ferrari rijden. Als je voor Ferrari hebt gereden als Formule 1-coureur, dan is het cirkeltje rond. Dan is alles geslaagd geweest." "Ik weet dat je nu niet in de Ferrari wil zitten, dat begrijp ik, maar kijk maar: alle kampioenen gaan naar Ferrari. Dan is het vaak ook net niks, behalve in het Michael Schumacher tijdperk natuurlijk, maar bij Sebastian Vettel is het net niks geworden, Jean Alesi net niks..." "Als coureur wil je gewoon in die auto hebben gereden. dat is gewoon een droom. Het zit in het hoofd bij ieder kartcoureurtje." Dimmers vult aan: "Als Max ooit nog een keer wil wisselen van team, dan is Ferrari het enige dat als merk nog groter is. Alleen als je kijkt, hij heeft nog gewoon zes jaar een contract. Misschien heeft hij er dan al wel drie wereldtitels bij. Als je naar Vettel kijkt, daar begon het balletje ook te rollen. Je zit nu in jaar twee en volgend jaar sta je er ook gewoon goed bij." Red Bull verlaten is dus in ieder geval niet nodig, zo benadrukt Dimmers. "Je bent torenhoog favoriet voor de wereldtitel in 2023. Er is nog geen meter gereden, dat weet ik, maar waarom zou je dan weg willen?" Beluister de gehele Formule 1-podcast van RacingNews365 hieronder.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi