Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen velt oordeel over F1-regel na straf Alonso: "Anders zou het er dom uitzien"

Fernando Alonso kreeg een straf in Saoedi-Arabië, omdat hij niet goed opgesteld stond bij de start. Pijnlijk, zo oordeelt Verstappen, die zijn oordeel velt over de reglementen.

Al na enkele ronden wist Fernando Alonso dat hij bij zijn eerste pitstop tijdens de GP van Saoedi-Arabië vijf seconden stil zou moeten staan, omdat hij bij de start een regel had overtreden: hij stond niet helemaal goed opgesteld op de startgrid. Het was de tweede week op rij dat de FIA een straf uitdeelde voor zo'n vergrijp, terwijl we het voorheen eigenlijk nooit zagen. Max Verstappen denkt wel te weten waarom zijn collega's de fout in gaan. "Ik heb niet precies gezien hoe ver Fernando buiten zijn startbox stond", begint hij zijn verhaal. "Het is pijnlijk als het gebeurt. Ik weet niet wat wij als coureurs beter zouden kunnen doen. Het zicht is gewoon heel slecht in de auto, dat is het voornaamste probleem en daarom staan we soms niet helemaal goed opgesteld."

Waar houdt het op?

Verstappen snapt dat er regels zijn en denkt dat deze niet helemaal moeten worden geschrapt, maar tegelijkertijd snapt hij ook de discussie die er rond dit soort straffen ontstaan. "Het is een beetje te vergelijken met de witte lijnen van de track limits. Soms kan je zeggen dat je er misschien niet eens voordeel uit hebt gehaald, of je nou wel of niet over de witte lijnen ging." "Op een gegeven moment heb je echter wel een regel nodig. Het zou er anders namelijk een beetje dom uitzien als coureurs er van zouden kunnen profiteren en erg ver naar links of naar rechts kunnen staan", aldus Verstappen.

Viaplay
x
Analyse GP Spanje sleutelmoment in Formule 1-kampioenschap