Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen velt oordeel over F1-regel na straf Alonso: "Anders zou het er dom uitzien"

Fernando Alonso kreeg een straf in Saoedi-Arabië, omdat hij niet goed opgesteld stond bij de start. Pijnlijk, zo oordeelt Verstappen, die zijn oordeel velt over de reglementen.

Start Saudi 2023
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Al na enkele ronden wist Fernando Alonso dat hij bij zijn eerste pitstop tijdens de GP van Saoedi-Arabië vijf seconden stil zou moeten staan, omdat hij bij de start een regel had overtreden: hij stond niet helemaal goed opgesteld op de startgrid.

Het was de tweede week op rij dat de FIA een straf uitdeelde voor zo'n vergrijp, terwijl we het voorheen eigenlijk nooit zagen. Max Verstappen denkt wel te weten waarom zijn collega's de fout in gaan.

"Ik heb niet precies gezien hoe ver Fernando buiten zijn startbox stond", begint hij zijn verhaal. "Het is pijnlijk als het gebeurt. Ik weet niet wat wij als coureurs beter zouden kunnen doen. Het zicht is gewoon heel slecht in de auto, dat is het voornaamste probleem en daarom staan we soms niet helemaal goed opgesteld."

Waar houdt het op?

Verstappen snapt dat er regels zijn en denkt dat deze niet helemaal moeten worden geschrapt, maar tegelijkertijd snapt hij ook de discussie die er rond dit soort straffen ontstaan.

"Het is een beetje te vergelijken met de witte lijnen van de track limits. Soms kan je zeggen dat je er misschien niet eens voordeel uit hebt gehaald, of je nou wel of niet over de witte lijnen ging."

"Op een gegeven moment heb je echter wel een regel nodig. Het zou er anders namelijk een beetje dom uitzien als coureurs er van zouden kunnen profiteren en erg ver naar links of naar rechts kunnen staan", aldus Verstappen.

Ook interessant:

Verstappen terecht kritisch op dominant Red Bull

Red Bull scoorde maximaal in Djedda, maar Max Verstappen niet. Door problemen in de kwalificatie moest hij uiteindelijk genoegen nemen met P2. In de nieuwste RN365 F1-podcast bespreken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk waarom de Nederlander terecht kritisch is en bespreken ze alle andere gebeurtenissen tijdens het F1-weekend in Saoedi-Arabië. Beluister 'm hieronder!
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Saoedi-Arabië 2023 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Analyse Vrees Verstappen komt uit: wat betekent het vertrek van Marshall voor Red Bull?