Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen velt oordeel over omstreden FIA-regel: "Beste, niet ideale oplossing"

Rijders die elkaar in de kwalificatie ophouden om voor zichzelf ruimte voor een snelle ronde te creëren. Het was vorig jaar een doorn in het oog. Max Verstappen komt nog eens terug op de regels rondom dit probleem.

Verstappen Qualifying Bahrain 2024
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Michael Potts/RacingNews365

Coureurs die een maximale deltatijd moeten aanhouden tijdens een outlap en wel iemand ophouden aan het einde van de pitstraat. Dat is hoe de huidige regels zijn tijdens een kwalificatie. Maar al bij het eerste moment, de kwalificatie van de GP van Bahrein, zagen we treintjes ontstaan en coureurs die klaagden dat ze werden opgehouden.

Na de door Max Verstappen gewonnen kwalificatie werd de regerend wereldkampioen er nog eens naar gevraagd. Wat vindt hij er nu eigenlijk van? "Ik denk dat dit de veiligste manier is. Ik bedoel, het is waarschijnlijk niet ideaal, maar ik heb liever dat de auto's stoppen in de pitstraat dan op het rechte stuk of in de laatste bocht. Dus op dit moment is dit denk ik de beste oplossing. Maar we proberen te blijven kijken naar dingen om het beter te maken."

Charles Leclerc, die achter Verstappen naar P2 reed in de kwalificatie, kan dit alleen maar beamen. "Daar ben ik het helemaal mee eens. Ik denk dat de FIA met een nieuw systeem kwam, dat volgens mij niet precies was wat we wilden. Dus hebben we allemaal gevraagd om terug te keren naar het systeem van vorig jaar. Het is dus een doorlopend proces waarin we de beste oplossing proberen te vinden. Maar zoals Max al zei, ik denk dat je op een gegeven moment moet vertragen en het is veel beter om dat in de pitstraat te doen dan op de baan. Dus ik denk dat dit de beste oplossing is die we op dit moment hebben."

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Marko houdt rekening met vervelende 'verrassing' voor Max in China