Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen verklaart 'fucking stupid'-opmerking direct na opgave in GP Australië

Was het een woede-uitbarsting over zijn uitvallen in de Formule 1 GP van Australië? Praktisch de eerste woorden van Max Verstappen waren 'fucking stupid'. Hij licht die kreet toe.

Verstappen Australia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Max Verstappen staat de pers, waaronder ook RacingNews365, veel vroeger te woord dan hem lief is. De Red Bull-coureur moest al vroeg in de race opgeven met een kapotte rem rechtsachter. Hij zette de auto vlammend in de pitstraat neer, waarna hij de kreet 'fucking stupid' riep.

Was hij boos op het team? Nee hoor, zo legt hij uit: "Dat had te maken met het feit dat het team doodleuk een pitstop uitvoerde, terwijl de auto in brand stond. Ik had echt zoiets van 'wat zijn we aan het doen?'. Meer was het ook niet."

Natuurlijk is Verstappen teleurgesteld met de uitkomst van de race. Een evenaring van zijn eigen record van tien Grand Prix-zeges op rij zit er nu niet meer in. Maakt dat nog dat hij extra baalt?

"Nee joh, ik ben helemaal niet geïnteresseerd in dat soort dingen. Natuurlijk wil ik winnen, maar daarbij maakt het me niet uit of het de tweede of elfde raceoverwinning op rij is. Het belangrijkste is dat we aan het einde van de rit het kampioenschap winnen."

Singapore

De vorige keer dat Verstappen een mindere race kende, de GP van Singapore in 2023, zette hij dat om in motivatie voor de volgende race. Net als toen is die volgende race ook nu de GP van Japan. Voelt hij nu een beetje hetzelfde?

"Nee... Ik voel met gewoon goed met de auto, ook gisteren bijvoorbeeld. Toen hadden we eigenlijk niet op poleposition moeten staan, maar de ronden die we reden, waren gewoon erg goed. Ik wil gewoon weer een goed weekend afwerken met een goed gevoel in de auto."

Gevraagd naar mogelijke updates voor die race laat Verstappen zich niet in de kaart kijken: "De kleuren zullen nog hetzelfde zijn. Je gaat het wel zien."

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Ferrari-overstap Hamilton is kritiek helemaal beu: "Ze blijven shit over me uitkramen"