Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen maakt korte metten met volgende Red Bull-geruchten

De afgelopen tijd ontstonden er geruchten dat de nieuwe Red Bull-motor voor 2026 niet in orde zou zijn. Max Verstappen blijft er rustig onder.

Verstappen Marko Australia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

In 2026 gaat het reglement van de Formule 1 op de schop en worden er nieuwe motoren ontwikkeld. Red Bull bouwt de krachtbron met hulp van Ford, maar er verschenen geruchten dat er problemen zouden zijn ontstaan. De RB Powertrains-motor, zoals de naam officieel luidt, zou achterlopen op schema en niet zo krachtig zijn. En een tegenvallende motor zou funest zijn voor de kansen van Verstappen vanaf 2026.

Wanneer Max Verstappen de vraag krijgt wat er waar is van die verhalen, reageert hij ludiek. "Als ik over van alles moet speculeren, kan ik me ook druk maken of ik morgen nog leef", lacht Verstappen tegenover onder meer RacingNews365. "Ik maak me daar niet echt zorgen over, want ik sta ook in nauw contact met Christian Horner en de mensen die aan het project werken. Iedereen is volle bak aan het werk, dus er is geen reden om in paniek te raken."

De 26-jarige Verstappen ziet wel in dat het een lastige taak is om de motor te bouwen. "We leven nog niet in 2026. We weten dat het een zware opgave is en we nemen het niet luchtig op. Er zijn ontzettend veel gevestigde motorleveranciers en we weten dat het moeilijk wordt om hen te verslaan, maar er werken heel veel goede mensen aan het project. We kijken er naar uit en de tijd gaat uitwijzen waar we zullen staan."

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Marko houdt rekening met vervelende 'verrassing' voor Max in China