Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen waarschuwt Red Bull: "Zonder Marko kan ik niet doorgaan"

Max Verstappen gaat niet zonder Helmut Marko verder bij Red Bull. Daar is de Nederlander heel duidelijk over na de kwalificatie in Saoedi-Arabië.

Verstappen Saudi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De geruchten dat Red Bull Helmut Marko gaat schorsen, zorgen voor een schokgolf in de Formule 1-wereld. De Oostenrijker gaf toe dat er 'een theoretische mogelijkheid' bestaat dat hij er vanaf maandag niet meer bij is. Max Verstappen, die pole pakte in Saoedi-Arabië, was zeer duidelijk dat Marko moest blijven en verbindt nu zijn toekomst aan de adviseur.

"Zonder hem kan ik niet doorgaan", vertelt Verstappen tegenover onder meer RacingNews365. "Ik heb altijd bij het team aangegeven dat Helmut heel belangrijk is voor het team en mij. Ik denk dat ik wel heel duidelijk heb gemaakt dat hij erbij moet blijven. Iedereen moet in zijn rol blijven zoals het altijd is geweest, vooral na de dood van Dietrich Mateschitz. Iedereen heeft zijn eigen taken en ik heb aangegeven dat dat ook zo moet blijven voor de toekomst, zolang Helmut leeft."

Dubai

Kan Verstappen dan nog ingrijpen door de Thaise eigenaar Chaleo Yoovidhya te contacteren? "We hebben altijd contact en ik heb heel duidelijk aangegeven hoe ik erin sta. En hopelijk weten ze dat ook en respecteren ze dat ook. Ik hoop dat ze dat vanuit mij ook begrijpen, want we zijn natuurlijk al heel lang onderweg met elkaar."

Heeft de Nederlander Marko nog gesproken? "Ik was de laatste paar dagen voordat ik hier naartoe kwam natuurlijk met Helmut in Dubai. Dan heb je het niet alleen over de Formule 1 en ook over bepaalde zaken voor de toekomst. Helmut en ik kunnen natuurlijk heel makkelijk met elkaar praten over alle details. We zijn heel erg naar elkaar toegegroeid. En ik vind vooral dat je ook moet kijken wat hij heeft neergezet met Dietrich vanaf het begin. Daar moet je gewoon heel veel respect voor hebben."

Maar wat als Marko wel moet vertrekken? "Die optie zie ik niet zitten, dat hij weggaat. Daar ben ik heel duidelijk over. Ik moet me eerst nog meer verdiepen in of het echt zo is. En anders gaan we het daar natuurlijk over hebben na het weekend."

We zijn genomineerd voor Website van het Jaar! Kunnen we op jouw steun rekenen om te winnen? Alvast hartelijk dank voor je stem!

Stem op RacingNews365

Praat mee!

Viaplay
x
Mega salaris! 'Newey strijkt enorm salaris op bij nieuwe werkgever'