Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Formule 1 nieuws

Verstappen wil optimaal profiteren van gridstraf Leclerc

Max Verstappen kan dit Formule 1-seizoen nog derde worden in de strijd om de wereldtitel. De Nederlander, voor wie doorgaans enkel de wereldtitel telt, wil daar toch wel voor gaan.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Content Pool

"Als de kans om derde te worden in het WK zich voordoet, dan moet je daar voor gaan", zo laat Max Verstappen vanuit Brazilië in gesprek met onder andere het AD weten. Om derde te worden moet hij afrekenen met Charles Leclerc, de Ferrari-coureur die nu nog voor hem staat.

Leclerc krijgt dit weekend echter een gridstraf vanwege het wisselen van de Ferrari-krachtbron. Dat komt Verstappen, en daarmee ook Red Bull, niet slecht uit: "Dat biedt ons een goede kans om het gat met hem verder te dichten."

Verstappen is sowieso met een goed gevoel afgereisd naar Brazilië, waar hij kansen voor zichzelf ziet liggen: "Ik zit hier altijd lekker in de flow. Echt hoekige bochten heeft het circuit niet, waardoor je een lekker tempo vast kan houden. Bovendien leren we onze auto de laatste tijd steeds beter kennen en begrijpen we steeds beter waar we de snelheid vandaan moeten halen."

Max Verstappen zag een jaar geleden een vrijwel zekere overwinning uit zijn vingers glippen, nadat hij van de baan werd gereden door Esteban Ocon, de Fransman die zich van een ronde achterstand wilde ontdoen. Verstappen zal daarom maar wat graag sportieve revanche willen nemen.

Wat kan Verstappen in Brazilië? Tim en Tom Coronel wagen zich aan een voorspelling in de nieuwe F1-podcast van RacingNews365.

RN365 Nieuwsdossier Formule 1 GP Brazilië 2019

Volg hier het laatste nieuws over de Formule 1 GP van Brazilië en alle verrichtingen van Max Verstappen.

3 reacties