Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen wil Perez in Brazilië helpen in de strijd met Leclerc

Max Verstappen wil ervoor zorgen dat Sergio Perez er met de tweede plek vandoor gaat in het kampioenschap. Dat is met nog twee races te gaan het doel.

Het voorlaatste Grands Prix-weekend van het Formule 1-seizoen vindt plaats in Sao Paolo. Om precies te zijn in de wijk Interlagos, waar het circuit ook naar vernoemd is. Letterlijk vertaald betekent het 'tussen de meren', want de wijk is gelegen tussen twee meren. Max Verstappen gaat altijd goed op het Braziliaanse circuit en hij vindt het land zelf ook heel mooi, zo laat hij vooruitblikkend op het raceweekend weten. "Het is altijd mooi om terug te zijn in Brazilië. Het is hier prachtig en de cultuur is hier heel rijk." En van het circuit is hij ook een groot fan. "Interlagos is een kort circuit en door alle hoogteverschillen en kombochten is het een heel coole baan om op te racen. Bovendien kent het circuit ook een rijke geschiedenis en daar hou ik ook van."

P2 Perez

Aankomend weekend krijgen de coureurs weer een sprintrace voor de kiezen. Dat brengt uitdagingen met zich mee, zo vertelt de regerend wereldkampioen. "Het feit dat er dit Formule 1-weekend een sprintrace wordt verreden, betekent dat we maar weinig trainingstijd hebben in aanloop naar de kwalificatie op vrijdagavond. Dat maakt het altijd een klein beetje lastiger om de auto met de gelimiteerde tijd die we hebben perfect afgesteld te krijgen", aldus Verstappen. Alhoewel de Nederlander zelf natuurlijk zijn vijftiende zege van het jaar wil pakken, rept hij daar met geen woord over in zijn vooruitblik. Wel wil hij graag zien dat Sergio Perez de tweede plek in het kampioenschap ten koste van Charles Leclerc veilig stelt. Dat is het voornaamste doel. "Als team willen we als eerste en tweede eindigen in het kampioenschap, dus het is belangrijk dat we ervoor zorgen dat Checo (Perez, red.) voor Charles (Lelclerc, red.) finisht", zo sluit hij af.

Viaplay
# Coureur Punten
# Team Punten
Volledige stand
x
LIVE Race Formule 1 GP Bahrein