Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen wuift vrees voor mogelijke Red Bull-valkuil weg

Daar waar Mercedes momenteel niets meer in de pijplijn heeft zitten voor 2021, blijft Red Bull nog steeds investeren in de huidige bolide. Het is de juiste keuze volgens Max Verstappen en ook teambaas Christian Horner. De Nederlander staat volledig achter de aanpak van zijn team.

Max Verstappen
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Toto Wolff liet al meerdere malen weten dat hij niet tot het gaatje wilde gaan in 2021 als het aankomt op het doorontwikkelen van de Mercedes W12. De Mercedes-teambaas denkt dat het niet verstandig is om nog moeite te stoppen in het huidige jaar, aangezien de auto's voor 2022 compleet nieuw zijn en dus veel aandacht vergen.

Red Bull daarentegen staat er iets anders in. Weliswaar onderstrepen ze volledig dat 2022 een belangrijk jaar is, teambaas Christian Horner vindt 2021 minstens zo belangrijk. "Ik lees met interesse wat men allemaal zegt over 2022. We zijn een raceteam, 2022 telt inderdaad mee, maar alle jaren tellen mee! Je bent zo goed als je laatste race in dit wereldje", zo is hij duidelijk.

"Als dat betekent dat we wat meer uurtjes moeten werken en wat meer Red Bulls naar binnen moeten werken, dan heeft iedereen daar motivatie voor. De pijn is het waard. We offeren 2022 niet op voor 2021, want in dit wereldje wordt er van je gewacht dat je presteert, dit jaar en volgend jaar opnieuw."

"Je moet daarom je middelen balanceren. Maar we zijn een raceteam en je speelt in op de omstandigheden. Als je de auto moet verbeteren, dan moet je die verbeteren. Je kan daar niet mee wachten tot volgend jaar. We bevinden ons in een goede positie. We hebben hard gewerkt en we zijn heel benieuwd naar de toekomst. Die ziet er rooskleurig uit", aldus Horner.

In gesprek met onder meer RacingNews365 wordt duidelijk dat ook zijn stercoureur, Max Verstappen, het volste vertrouwen heeft in zijn team als hij wordt gevraagd of hij niet vreest dat er teveel wordt opgeofferd met het oog op het volgende seizoen.

"Ik weet niet wat er gaande is bij de andere teams natuurlijk, maar wat ik wel weet is dat wij onze wagen bijna elke race verbeteren. Dat is denk ik heel belangrijk, want we hebben een mooie kans om een goed seizoen mee te maken", zo redeneert de leider in het kampioenschap, die volledig achter zijn team staat.

"Ik vertrouw in de mensen die we hebben binnen het team en ik vertrouw erop dat we focus voor volgend jaar ook 100% is. Tot dusverre zie ik niet dat er voor 2022 opofferingen worden gemaakt. De tijd zal uitwijzen of dat ook zo is, maar ik sta volledig achter de aanpak die Red Bull heeft voor dit seizoen", aldus de Nederlander.

Ook interessant:

Max Verstappen won ook de derde Grand Prix van de triple header en schreef F1-historie. Wie kan Verstappen in deze vorm van de wereldtitel afhouden? Lewis Hamilton moest flink incasseren en zocht na afloop naar excuses. Kan de Brit nog terugslaan?

Dit en meer in de F1-podcast van RacingNews365 met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Mental Theo.

Max Verstappen zag zijn imposante zegereeks doorbroken worden vorige week, maar slaat hij direct terug tijdens de GP van Japan? De Nederlander is wederom de grote favoriet! Zet dit weekend € 10 in en ontvang maar liefst € 50 aan free bets bij Unibet !

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Claim nu jouw free bets
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

11 reacties

Net binnen

Viaplay

Unibet
x
Breaking FIA voert na chaos en Verstappen-onderzoek oude regel terug in