Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Groot-Brittannië 2023

Verstappen zakt terug in deels natte derde vrije training GP Groot-Brittannië

Charles Leclerc heeft de snelste tijd gereden in de derde vrije training die half droog/half nat verreden werd. Max Verstappen liet zich van voren zien op medium banden, maar zonder run op softs zakte hij terug in de tijdenlijst.

Verstappen Silverstone
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Aan het begin van de derde vrije training gaat Max Verstappen rustiger verder met waar hij gebleven was. Op de medium band klokt hij de snelste openingstijd. Carlos Sainz is de eerste die daar op zachte banden onder door duikt en wel met drie tienden. Charles Leclerc volgt in zijn spoor, maar geeft een tiende toe op zijn teamgenoot.

De Monegask slaat even later echter een gat van een halve seconde, even nadat Lewis Hamilton zich even helemaal van voren had laten zien. Dit gebeurt allemaal in een sessie waarvan de F1 zei dat er een kans van 90% op regen was. Niet voor niets rapporteert Lando Norris na 20 minuten dat hij bliksem ziet aan de horizon.

Uitslag Derde vrije training - Groot-Brittannië

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Regen

Een opvallend momentje is er aan boord van de Williams van Logan Sargeant. De Amerikaan meldt dat er een gloeiend hete luchtstroom langs zijn arm strijkt. Hij kan afkoelen als niet veel later daadwerkelijk de regen begint te vallen. Nyck de Vries is wat dat betreft net op tijd met zijn snelle ronde, goed voor P11, pal achter teamgenoot Yuki Tsunoda.

Als de coureurs dan noodgedwongen toch maar de pits opzoeken, zien we toch weer Alexander Albon op de tweede plaats staan. Knap! De Red Bulls hebben zich dan nog niet aan een run op softs gewaagd, waardoor Max Verstappen en Sergio Perez terugvallen.

Door de regen zien we in het afsluitende halfuur nog steeds wel de nodige coureurs op de baan, zij het op intermediates. Ze achten die ronden waardevol, natuurlijk omdat later in de kwalificatie ook natte omstandigheden verwacht worden.

Rondetijden worden niet meer verbeterd, waardoor Leclerc de sessie als snelste afsluit. Max Verstappen zakte zonder zachte run terug naar P8. Echter, in de paar ronden die ook hij op de natte baan reed, toonde hij zich ook in die omstandigheden te snelste.

Voorspel en win

Visual voorspelgame 2023

Wie wint de Grand Prix van Groot-Brittannië 2023?

Speel mee en maak kans op een prachtige Max Verstappen drivers cap!

Speel mee

We zijn genomineerd voor Website van het Jaar! Kunnen we op jouw steun rekenen om te winnen? Alvast hartelijk dank voor je stem!

Stem op RacingNews365

Formule 1 GP Groot-Brittannië 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Mega salaris! 'Newey strijkt enorm salaris op bij nieuwe werkgever'