Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Groot-Brittannië 2023

Verstappen troeft ijzersterk McLaren af in kwalificatie voor Britse Grand Prix

Max Verstappen start ook de Britse Grand Prix vanaf pole position, zijn vijfde pole op rij. Op het snelle circuit van Silverstone had de concurrentie geen antwoord op de Nederlander.

Een hectische kwalificatie op het circuit van Silverstone ging van start op een opdrogende baan. De dreiging van regen zorgde ervoor dat de coureurs allemaal de baan op op stoven waarbij het dringen was op de baan.

Max Verstappen meldde zich vooraan, maar de verschillen waren klein en hij kreeg concurrentie van onder meer George Russell, Charles Leclerc en Fernando Alonso. Thuisrijder Lewis Hamilton begon met een spin, maar wist zich te herpakken. Sergio Perez moest weer flink aan de bak en had het tempo wederom niet.

De sessie werd geruime tijd stilgelegd om de gestrande bolide van Kevin Magnussen te bergen. Verstappen zorgde voor een opmerkelijk moment door de muur in de pitstraat te raken en zijn voorvleugel te beschadigen, maar klokte na een snelle vleugelwissel de vijfde tijd.

Op de snel opdrogende baan werd het bijna een loterij en duikelden de tijden omlaag. Perez klokte als eerste een tijd in de laatste minuten, maar eindigde als zestiende! Daarmee haalde de Mexicaan voor de vijfde maal op rij de top 10 in de kwalificatie niet!

Afvallers: Perez, Tsunoda, Zhou, De Vries en Magnussen.

Uitslag Kwalificatie - Groot-Brittannië

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

McLaren en Albon imponeren

Regen of geen regen? De dreiging bleef en de verwachtingen liepen sterk uiteen bij de teams. De baan droogde op en het was stuivertje wisselen vooraan. Verstappen deed de hele sessie mee om de snelste tijden, maar alles draaide er om dat je op het juiste moment op de baan was.

De beide Mclarens, voorzien van een upgrade, lieten zich veelvuldig van voren zien. Het was echter Verstappen die drie tienden los was van de rest van het veld. Oscar Piastri en Lando Norris gingen als tweede en derde door naar Q3 voor de dit weekend ontkende Williams-coureur Alexander Albon.

Afvallers: Hulkenberg, Stroll, Ocon, Sargeant, Bottas.

Verstappen moet er nog even voor knokken

Van regen geen sprake in Q3, waardoor de coureurs het volledige potentieel van hun bolides konden benutten. Verstappen liet er geen twijfel over bestaan wie het snelste was en stoof naar de snelste tijd.

Liefst zes tienden was de Nederlander los van de rest van het veld, aangevoerd door Hamilton en Piastri. Verstappen reed zijn run wel op hagelnieuwe banden, terwijl de concurrentie op een licht gebruikte set reed.

In de slotseconden probeerden alle coureurs op een vers setje van de zachte band hun tijd nog te verbeteren. De beide Ferrari's gingen snel van start, maar wisten Verstappens tijd net niet te verbeteren. Verrassend genoeg waren het Norris en Piastri die razendsnel waren.

Verstappen scherpte zijn eigen tijd nog aan, waardoor hij alsnog met twee tienden voorsprong de pole pakte voor de beide McLarens, Ferrari's en Mercedessen.

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Groot-Brittannië 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen vindt vertrek Newey niet onoverkomelijk voor Red Bull