Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2023

Verstappen zet de toon, problemen voor Perez en De Vries in derde training GP Australië

Max Verstappen was de snelste in de afsluitende vrije training voor de Formule 1 Grand Prix van Australië. Dat terwijl er grote problemen waren voor Sergio Perez en Nyck de Vries.

Max Verstappen gaat in de derde vrije training vroeg naar buiten, iets wat we niet van hem gewend zijn. Hij rijdt op de medium banden en klokt direct een tijd waarmee hij zich tussen het geweld van de Ferrari's en Aston Martins op zachte banden meldt.

Perez wil dat voorbeeld van snel de baan op gaan wel volgen, maar Red Bull werkt lang, héél lang linksachter aan de RB19. Het duurt uiteindelijk 20 minuten voordat we de Mexicaan zien en in zijn eerste de beste ronde stuit hij op onoplettend verkeer, net zoals gisteren. Het maakt dat hij bijna achterop een Haas klapt.

De sessie krijgt een code rood als er op de baan een noemenswaardig stuk bodywork ligt. Een deel van de sidepod lijkt van de auto van Nyck de Vries te zijn gewapperd.

Uitslag Derde vrije training - Australië

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Als de sessie hervat wordt zien we op enig moment vrijwel iedereen op de zachte banden voor een kwalificatiesimulatie. Dan laat Verstappen zich direct weer van voren zien, samen met Fernando Alonso. Opvallende namen in de kop zijn die van de Alpine-coureurs.

De Ferrari's vallen tegen met de eerste SF23 slechts op P7. Daar kunnen ze ook niks meer aan veranderen als met een paar minuten te gaan regendruppels vallen. Het is hét moment voor Perez om er misschien wel voor de vijfde keer in de sessie van de baan te schieten. Hij klaagt over grove balansproblemen en de beelden onderschrijven dat keer op keer.

De Vries komt uiteindelijk niet verder dan de negentiende tijd, drie posities achter teamgenoot Yuki Tsunoda.

Formule 1 GP Australië 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Ricciardo keihard gestraft na GP China