Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Abu Dhabi 2021

Verstappen zet Mercedes op achterstand tijdens eerste vrije training GP Abu Dhabi

Max Verstappen is prima begonnen aan het alles beslissende raceweekend in Abu Dhabi. Tijdens de eerste training was hij de snelste van het stel. Een goede generale voor de rest van het raceweekend, waarin hij Lewis Hamilton af moet troeven.

Verstappen Abu Dhabi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

De laatste eerste vrije training van het jaar werd deze vrijdag verreden op het Yas Marina Circuit. Bekend terrein, maar toch ook niet helemaal. De baan werd namelijk aangepast in aanloop naar de 2021-editie van de Grand Prix van Abu Dhabi, waardoor er voor de coureurs genoeg te verkennen was.

Max Verstappen, Lewis Hamilton en hun achttien collega's, met Jack Aitken die eenmalig George Russell verving bij Williams, doken dan ook bijna allemaal meteen de baan op. De toppers begonnen op de rode banden hun verkenningstocht. Ronde na ronde werden de coureurs sneller, met niet geheel onverwacht de twee titelkandidaten die bovenaan het scorebord stuivertje wisselden.

Waar men in de 1.28 begon, reed Verstappen na een klein half uur al een rondetijd van 1.25,3. Hamilton reed tweeënhalf tiende van een seconde achter hem. In de tweede en derde sector was Hamilton langzamer, maar het leek erop dat zijn Mercedes-motor nog niet op volle toeren draaide. Sergio Perez en Valtteri Bottas volgden op gepaste afstand.

Uitslag Eerste vrije training - Abu Dhabi

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

In het tweede deel van de training ging Verstappen verder waar hij was gebleven. Op een nieuw setje rode banden werd hij sneller en sneller, maar ook Hamilton bleef zich verbeteren. Lewis had echter twee pogingen nodig om aan de tijd van Verstappen te komen die hij na één enkele ronde op de nieuwe set al neerzette. Die tijd van de Brit werd vervolgens geschrapt, omdat hij buiten de lijntjes kleurde.

Verstappen was daardoor uiteindelijk 0,3 seconde sneller dan Hamilton, terwijl Bottas zich met een solide ronde tussen de twee kemphanen op het scorebord wist te nestelen. Sergio Perez volgde kort achter de drie andere toppers. Yuki Tsunoda viel tot slot ook in positieve zin op.

De laatste tien minuutjes waren voor de langere runs, waarbij Hamilton iets sneller leek dan Verstappen. Er werden slechts enkele ronden gereden, dus het is lastig om daar nu al harde conclusies aan te verbinden. Dat is het sowieso tijdens de eerste vrije training, dus laten we lekker de rest van het weekend afwachten.

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Abu Dhabi 2021 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training