Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen verbreekt legendarisch record van Schumacher

Verstappen won niet alleen de wereldtitel in Abu Dhabi, maar snoepte ook nog een record af van niemand minder dan Michael Schumacher.

Verstappen Abu Dhabi 2021
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Michael Potts / RN365

Nu de eerste wereldtitel binnen is voor Max Verstappen zullen de kleinere statistieken hem wat minder uitmaken, maar in Abu Dhabi zette de Nederlander een imposant record neer. Verstappen heeft namelijk de meeste podiums in een Formule 1-seizoen ooit met achttien stuks. Hiermee stoot hij Michael Schumacher van de troon.

Hier moet wel een kleine kanttekening bij worden geplaatst, want Schumacher had het record met zeventien podiums in handen door zijn resultaten in het seizoen van 2002. Hier stond hij elke race op het podium. Verstappen finishte overigens altijd op de eerste of tweede plaats bij het behalen van zijn podiums.

Alleen in Hongarije haalde Verstappen dit jaar de finish zonder op het podium te staan. Hij werd daar in de eerste ronde aangereden door Norris, die werd gekatapulteerd door de falende Bottas. Daardoor had hij veel schade en kon hij niet veel betekenen tijdens de race. Hij werd negende. Verder waren er uitvalbeurten in Bakoe, Silverstone en Monza.

Finishposities Verstappen in 2021

GP Finishpositie
Bahrein 2
Imola 1
Portugal 2
Spanje 2
Monaco 1
Azerbeidzjan DNF
Frankrijk 1
Stiermarken 1
Oostenrijk 1
Groot-Brittannië DNF
Hongarije 9
België 1
Nederland 1
Italië DNF
Rusland 2
Turkije 2
VS 1
Mexico 1
Brazilië 2
Qatar 2
Saoedi-Arabië 2
Abu Dhabi 1

Ook interessant:

Herbeleef de ongekend spannende titelstrijd tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton

De titelstrijd tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton werd over een seizoen van 22 races beslist. Van Bahrein tot en met Abu Dhabi zagen we bijna te veel om op te noemen. Herbeleef in deze video het complete seizoen! Spoiler alert: Verstappen gaat er vandoor met de titel..

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Abu Dhabi 2021 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training