Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Verstappen: "Zo zijn de wereldtitels eerlijk verdeeld"

Volgens Max Verstappen is de manier waarop de twee wereldtitels dit jaar zijn verdeeld goed zo. Zijn team greep naast de titel der constructeurs, maar dat hij zelf de andere titel binnen wist te slepen, zorgde volgens hem voor een eerlijke verdeling tussen de twee teams.

Verstappen Abu Dhabi 2021 Kelly Piquet
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

Max Verstappen leek na de eerste bocht van de GP van Abu Dhabi voor een hopeloze opdracht te staan. Hij moest de veel snellere Mercedes-bolide van Lewis Hamilton verslaan. De Nederlander vertelt in gesprek met onder meer RacingNews365 dat hij weigerde de moed op te geven.

"Ik zag dat ik niet snel genoeg dichterbij kwam. Toen dacht ik bij mezelf: gewoon blijven pushen tot het einde, ik mag niet opgeven. Dat hebben we gedaan en toen kwam de safety car. We hadden een wonder nodig, en dat wonder kwam er, maar dan moet je daar ook nog van profiteren. Je moet voor die inhaalactie gaan, en dat deden we ook. Wat een dramatisch einde was dat zeg", glundert hij.

Het was een bizar seizoen

Max Verstappen moest er alles aan doen, maar nu het seizoen voorbij is, kijkt hij tevreden terug. Het was een hard gevecht met Lewis Hamilton en Mercedes, maar de Nederlander is van mening dat hij wel vaak de mindere auto had.

"Het is natuurlijk een zwaar seizoen geweest. We hebben wat dominante races gehad, maar over het algemeen was Mercedes het sterkere team. Het was een strijd waarvan ik heb genoten. Twee teams die vechten en vol gas pushen tot aan het einde."

"Natuurlijk zijn er momenten waarop je denkt: dit gaat 'm niet worden of dit houden we niet vol", vervolgt hij. "Er zijn echter altijd verrassingen. Sommige races hebben we gewonnen terwijl dat eigenlijk niet zo hoorde te zijn. Maar tegelijkertijd heb ik ook wat pech gehad, met de band in Bakoe, dat soort dingen, waardoor we dus ook veel punten hebben verloren. Al met al was het een intens, gestoord seizoen."

Eindstand is fair

Voor het eerst sinds 2008 werd er een coureur wereldkampioen wiens team dat niet deed. De constructeursbokaal ging namelijk voor het achtste (!) jaar op rij naar Mercedes. Gevraagd door RacingNews365 of het zo eerlijk verdeeld is, met de titel der constructeurs voor het beste team, en de titel voor de coureurs bij de beste coureur, vindt Verstappen dat het zo wel mooi is verdeeld.

"In het kampioenschap der coureurs had het beide kanten op kunnen vallen. De uitslag in de constructeurs was wel eerlijk denk ik, want Mercedes was gewoon het snellere team. We hebben dus geen spijt, want we hebben alles gedaan wat we konden. Daarom denk ik dat dit een eerlijk resultaat is", aldus Verstappen.

Ook interessant:

Perfecte wereldkampioen Verstappen en Red Bull straffen Mercedes genadeloos af

Wat een race! Wat een einde! Max Verstappen is wereldkampioen Formule 1 2021! Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk vieren het en praten na over de knotsgekke GP van Abu Dhabi in de nieuwste RacingNews365-podcast!

Formule 1 GP Abu Dhabi 2021 RN365 Nieuwsdossier

14 reacties

Viaplay
x
Interview Schumacher leert van Verstappen: "Geweldige ervaring om tegen hem te racen"