Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Vettel en Ricciardo beschuldigen Bottas van een valse start

Valtteri Bottas pakte op de Red Bull Ring in Spielberg zijn tweede Formule 1 zege van dit seizoen. De Mercedes coureur legde op zaterdag in de kwalificatie al de basis door de pole te pakken. Zijn vliegende start zorgde ervoor dat hij Sebastian Vettel voor bleef en zo kostbare punten scoorde in de titelstrijd.

Direct na de start riep Sebastian Vettel al over de boordradio dat Bottas een valse start maakte. De Fin schoot zowat letterlijk in het startschot weg en pakte zodoende de leiding. De wedstrijdleiding onderzocht tijdens de race al of de start van Bottas volgens de regels was of niet. Zij zagen er echter geen valse start in ondanks dat de reactiesnelheid van Bottas 0,201 seconde was. Bottas kon dan ook zonder straf zijn race vervolgen en zijn tweede zege pakken. Na afloop liet Vettel weten dat hij de start van Bottas niet normaal vond. "Normaal heeft iedereen een reactietijd van twee tienden. Ik geloof niet dat wij zoveel langzamer waren. Dus nee, ik geloof dan ook niet dat Valtteri zoveel sneller was. Ik dacht echt dat zijn start vals was maar dat was blijkbaar niet het geval. Zijn start was in mijn ogen echter onmenselijk."

Vettel krijgt hierin bijval van Daniel Ricciardo. De Red Bull coureur stond pal achter Bottas op de grid en ook hij dacht dat de start van Bottas vals was. "De lichten bleven langer aan dan normaal. Hij schoot direct weg toen de lampen uit gingen. Volgens mij heeft hij geluk gehad. Ik denk niet dat hij op de lampen reageerde. Het leek vanuit mijn gezichtspunt op een valse start dus ik denk dat hij ongelofelijk veel mazzel heeft gehad! "

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje