Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Vettel hekelt 'lachwekkende' FIA-boete en is benieuwd waar geld Verstappen is beland

Sebastian Vettel kent tot op heden geen lekker weekend in Australië. De Duitser viel stil met motorproblemen, crashte en kreeg ook nog eens een bijzondere boete... Dat laatste daar zet hij zijn vraagtekens bij, want waar gaat het geld eigenlijk naar toe?

Nadat de auto van Sebastian Vettel stilviel aan het einde van de eerste vrije training in Australië, leende hij een scooter van een marshal, waarmee hij direct na de training over het circuit terug naar de pitstraat reed. Omdat het volgens de regels niet mocht zonder toestemming, kreeg hij een boete van 5000 euro van de FIA.

Lachwekkende boete

Op zaterdag reageert hij op de boete, die hij wegzet als 'lachwekkend'. Bovendien wil hij weten waar zijn geld naar toe gaat, want daar is eigenlijk geen duidelijkheid over. "Wat vinden jullie ervan?!", vraagt hij aan het aanwezige journaille. "Ik zou wel willen weten wat er gebeurt met dat geld." Als voorbeeld wijst hij naar Max Verstappen. "We hebben nog steeds geen idee wat er met die 50.000 euro is gebeurd van Max voor het aanraken van die achtervleugel!". zo doelt hij op de boete die de Nederlander vorig jaar in Brazilië kreeg voor het aanraken van de achtervleugel van Lewis Hamilton.

Crash in derde training

Tot overmaat van ramp crashte Sebastian Vettel ook nog eens tijdens de derde training, waardoor hij zijn team een helse klus bezorgde op weg naar de kwalificatie. Met nog twee minuten op de klok in Q1 kon de Duitser weer de baan op, maar het was tevergeefs. Hij veroverde geen plek in Q2. "Mijn team heeft fantastisch werk geleverd om de auto op tijd aan de praat te krijgen. Het was een wonder." De viervoudig kampioen beseft tegelijkertijd dat hij en zijn team wat werk aan de winkel hebben, want het ziet er momenteel niet goed uit. "We krijgen veel commentaar van buitenaf, maar we weten dat we niet staan waar we willen staan. Er zijn veel vragen en we weten dat onze auto meer potentie heeft." "Momenteel krijgen we het er alleen niet uit", vervolgt de Aston Martin-coureur. "We zijn niet de enigen die daar last van hebben, maar de stopwatch liegt niet. We staan aan de achterkant van de grid. De komende races worden dan ook lastig", aldus een realistische Vettel.

Viaplay
x
LIVE Slotstuk F1 wintertest 2024 met Verstappen in actie